Hlavní obsah

Mám ze sebe radost, že jsem po pádu nezpanikařil, řekl Verner a plánuje pobavit diváky

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Lehké zklamání cítil, ve finále spíš ale převažovala radost sama ze sebe. Krasobruslař Tomáš Verner sice v krátkém programu nezvládl čtverný toeloop, z pádu se ale oklepal a nakonec zajel velice slušnou jízdu. A v pátečních volných jízdách bude chtít hlavně pobavit diváky, stejně jako se mu to podařilo dnes.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Krasobruslař Tomáš Verner v krátkém programu olympijské soutěže v Soči.

Článek

Mrzí vás pád hodně, když jste pak zbytek jízdy absolvoval bez chybičky?

Malinko zklamaný jsem. Velmi podobný pád jsem měl nedávno na mistrovství Evropy, jen s tím rozdílem, že teď jsem si u toho ještě sednul. Přitom na rozjížďce všechno klaplo na sto procent.

Kde jste tedy udělal chybu?

Byl jsem moc uvolněný na dopadu. Ten je při čtverném skoku přeci jen docela náročný. Musí být rychlý a provedený s razancí. Jinak ale byl skok odskočený i zarotovaný dobře.

Povedlo se vám tento moment rychle vytěsnit z hlavy?

Na sto procent a mám ze sebe radost. Nepanikařil jsem a nepřemýšlel o tom, že budu muset zařadit další kombinaci na konec jízdy, což není úplně jednoduchá záležitost.

Se ziskem 81,09 bodů jste spokojený?

Určitě to ve volných jízdách nebude na boj o medaile, ale jde o dobrou výchozí pozici.

K boji o první desítku?

Tam někde bych se měl usídlit. Mně ale půjde hlavně o to, abych diváky pobavil minimálně jako dneska. Publikum totiž bylo skvělé. Jsem přesvědčen, že kdokoli se byl v hale podívat na páry a fandil Rusům, tak teď zůstal doma. Protože publikum bylo úplně jiné. Možná i proto, že odstoupil Žeňa (Jevgenij Pljuščenko) a lidi neměli komu jinému tleskat než ostatním.

Překvapilo vás, že Pljuščenko kvůli problémům se zády nenastoupil?

Nechci říkat, že umím číst budoucnost, ale bylo očekávané, že se ze závodu stáhne. Nevěděli jsme jenom, že to skrečuje až po rozjížďce těsně před startem.

Nebylo to ale od něj unfair vůči ostatním ruským závodníkům, kteří mohli jet místo něj?

Nerad bych se k tomu vyjadřoval, je to jejich záležitost. Zájem ruské federace byl získat co nejvíc medailí a on jim pomohl ke zlatu v týmech. Ale ano, vzhledem k těm ostatním klukům mi to trochu neférové přijde.

Reklama