Hlavní obsah

Březina litoval nezařazené kombinace, i tak ale cítí šanci: Medaile je pořad blízko, obuju se do toho

Jan Škvor (Soči)Sport.czPrávo

Navázat na čtverný salchow, při kterém se dotkl rukou ledu, další kombinací, mohl se krasobruslař Michal Březina po krátkém programu vyhřívat na třetím místě a dnes ve volných jízdách útočit na bronz. I tak ale věří, že na medaili může dosáhnout i z průběžného dvanáctého místa.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Krasobruslař Michal Březina je po krátkém programu olympijské soutěže v Soči dvanáctý.

Článek

Vyčítáte si, že jste do kombinace nešel?

Co se dá dělat... Je ale pravda, že jsem kvůli tomu ztratil šest bodů a mohl jsem být třetí.

Přemýšlel jste hned, jak tento výpadek v dalším průběhu jízdy nahradit?

Ani moc ne. Až po dojezdu mi cvrnklo, že jsem kombinaci mohl udělat hned za salchowem i s tou rukou na ledě. Bylo by za ni víc bodů a minusy by se neodrazily. Navíc bych ještě dostal plusy za flipa, čímž bych to trošku nahradil. Ale teď už je to jedno.

Jde vůbec na tyto počty během jízdy myslet?

Vždycky se blbě počítá, když člověk něco zkazí hned na začátku. Ale s jízdou jako takovou jsem spokojený, bylo v ní všechno. I salchow, všechny skoky navíc vyšly. Cítil jsem se dobře, na konci jsem ani nebyl unavený, což je dobrá známka do volné jízdy. Čím čerstvější budu na konci, tím líp.

Zatímco Japonec Hanju a Kanaďan Chan mají poměrně velký náskok, na třetího mistra Evropy Fernándeze ze Španělska ztrácíte jen pět bodů. Věříte tedy, že zaútočit na bronz není nereálné?

Medaile je pořád blízko. Vždyť pět bodů je v podstatě jen jeden skok.

Překvapilo vás, jak se soutěž vyvíjí? Rozhodčí totiž rozdávají celkem vysoké body...

Když Žeňa Pljuščenko odstoupil, tak si asi řekli, že začnou dávat dobré body. Jenom já jsem to nějak nepochopil (usmívá se). Ale v pátek se do toho obuju!

Reklama

Související témata: