Hlavní obsah

Končící Kim Ju-na přiznala, že neměla motivaci jako ve Vancouveru

Soči

Menší motivace ve srovnání s olympiádou ve Vancouveru hrála podle krasobruslařky Kim Ju-na klíčovou roli v tom, že na hrách v Soči skončila druhá za domácí Adelinou Sotnikovovou. I když nedostála své přezdívce "Queen Ju-na" a královnou ledu se nestala, byla po poslední soutěži kariéry spokojená. Na jejím rozhodnutí odejít z amatérského ledu, které oznámila už rok a půl před olympiádou, se nic nezměnilo.

Foto: Issei Kato, Reuters

Kim Ju-na během volné jízdy na olympijských hrách v Soči.

Článek

Při druhém olympijském startu Kim Ju-na jen těžko hledala odhodlání, které ji před čtyřmi lety dostalo na trůn. "Tehdy jsem měla jasný cíl, pro zlato bych umřela," řekla. Tato touha jí prý na této olympiádě chyběla.

Když po Vancouveru vynechala následující sezónu, spekulovalo se, že se nevrátí. Nakonec se jen přestěhovala ze Spojených států amerických domů do Soulu a vrátila se na loňském mistrovství světa, kde získala svůj druhý titul. Tentokrát prý definitivně končí, nebude startovat ani na březnovém MS v Japonsku.

V Koreji je díky své nesmírné popularitě v centru pozornosti, má spoustu lukrativních sponzorských smluv. Unavuje ji to a navíc v poslední době bojovala se zdravotními problémy, na podzim přišla o závody Grand Prix kvůli poraněné kůstce v nártu. "Jsem tak ráda, že to mám za sebou. Ten trénink je pro každého tak tvrdý," řekla.

Příští olympiáda se uskuteční v korejském Pchjongčchangu, kterému pomohla k úspěšné kandidatuře. Už to ale bude bez Kim Ju-na. "Cítila jsem úlevu, že jsem neudělala žádnou chybu. Mísila se ve mně spousta pocitů, ale ten nejsilnější byla úleva, že to mám všechno za sebou," svěřila se.

Reklama