Hlavní obsah

Pljuščenko je po třinácté operaci, v páteři už nemá šroubky

V pořadí už třináctou operaci absolvoval v Izraeli krasobruslař Jevgenij Pljuščenko. Šroubek, který zničená záda dvojnásobného olympijského vítěze neudržel pohromadě během domácích her v Soči, mu lékaři odstranili a v páteři nechali jen destičku. V úterý už by jednatřicetiletý Rus měl vstát z nemocničního lůžka a pak rehabilitovat.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko.

Článek

"Odstranili jsme mu všechny (čtyři) šroubky, takže už má jen svou vlastní páteř se zarostlou destičkou," popsal lékař Igor Pjatigorski pro Ria Novosti. Zákrok trval tři a půl hodiny a dopadl úspěšně. "Po narkóze už jsem s ním mluvil, zítra ráno by měl vstát a začít chodit. Tak jako jiní pacienti," dodal.

Pljuščenko, který už v minulosti podstoupil tucet operací zad či kolen, se zranil při rozbruslení 13. února a před krátkým programem z olympijské soutěže odstoupil. Předtím pomohl v Soči Rusům ke zlaté medaili v premiérové soutěži družstev. Vzápětí oznámil konec amatérské kariéry, o pár dnů později ale nevyloučil, že bude na OH bruslit i za čtyři roky v Koreji.

Reklama