Hlavní obsah

Olympijský program zahájili curleři v nové disciplíně mixů

Den a půl před oficiálním zahájením XXIII. zimních her v Pchjongčchangu odstartovali olympijské soutěže curleři v nové disciplíně smíšených dvojic. Po dvou kolech vede zatím stoprocentně úspěšné Švýcarsko.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Den a půl před oficiálním zahájením XXIII. zimních her v Pchjongčchangu odstartovali olympijské soutěže curleři v nové disciplíně smíšených dvojic.

Článek

O první překvapení se postarali v přímořském Kangnungu Norové Magnus Nedregotten a Kristin Skaslienová, kteří zdolali favorizovanou kanadskou dvojici Kaitlyn Lawesová, John Morris 9:6.

Oba kanadští olympionici už přitom jedno olympijské zlato mají - Lawesová byla členkou vítězného týmu na minulých hrách v Soči, Morris triumfoval doma ve Vancouveru v roce 2010. Ve druhém kole už Kanada nezaváhala a zdolala tým USA 6:4.

České curlingové týmy se na olympiádu neprobojovaly. Soutěž mixů je jednou ze čtyř nových disciplín zimní olympiády, dalšími jsou snowboardový Big Air, rychlobruslařský závod s hromadným startem a soutěž družstev ve sjezdovém lyžování.

Olympijské hry v Pchjongčchangu oficiálně začnou v pátek v poledne SEČ.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Curling - smíšené dvojice
1. kolo:
USA - OSR 9:3
Norsko - Kanada 9:6
Korea - Finsko 9:4
Švýcarsko - Čína 7:5
2. kolo
Švýcarsko - Finsko 7:6
Kanada - USA 6:4
OSR - Norsko 4:3
Čína - Korea 8:7
Průběžné pořadí
1. Švýcarsko 2 výhry/0 porážek
2. Kanada, Čína, Korea, Norsko, USA a OSR všichni 1/1
8. Finsko 0/2

Reklama