Hlavní obsah

Kanada - Švýcarsko 10:3Zlato z olympijské premiéry curlingových mixů mají Kanaďané

Pchjongčchang
Aktualizováno

Kanaďané Kaitlyn Lawesová a John Morris vyhráli na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu premiérovou soutěž v curlingu smíšených dvojic. Ve finále porazili švýcarské mistry světa Jenny Perretovou a Martina Riose 10:3 po šestém endu. Bronzové medaile získali ruští manželé Anastasia Bryzgalovová a Alexandr Krušelnickij, kteří v souboji o třetí místo porazili 8:4 Kristin Skaslienovou a Magnuse Nedregottena z Norska.

Foto: Cathal Mcnaughton, Reuters

Zlatá radost kanadských curlerů Kaitlyn Lawesové s Johnem Morrisem.

Článek
Fotogalerie

Lawesová a Morris získali pro Kanadu už jedenáctou medaili z curlingu na OH a šesté zlato. Oba už přitom ve svých sbírkách zlato mají, Lawesová z ženského turnaje v Soči, Morris ze soutěže mužů ve Vancouveru. Pro Švýcarsko je stříbro z Koreje šestou medailí, jen Kanada má cenných kovů víc.

Bryzgalovová s Krušelnickým, kteří startovali v Koreji pod neutrální vlajkou, získali společně druhou medaili po triumfu na mistrovství světa v roce 2016.

Bryzgalovovou, jež se stala díky svému atraktivnímu vzhledu jednou z internetových senzací úvodu her, nezastavila ani drobná nehoda ze závěru třetího endu. Pětadvacetileté rodačce z Petrohradu při plánování strategie posledního kamene uklouzla noha a skončila na zemi, což se profesionálním curlerům stává jen zřídka. "Prostě jsem zapomněla na kámen, který jsem měla za sebou," smála se neobvyklému incidentu Bryzgalovová po zisku bronzu.

České curlingové týmy se na olympiádu neprobojovaly. Curling mixů je jednou ze čtyř nových disciplín ZOH, dalšími jsou snowboardový Big Air, rychlobruslařský závod s hromadným startem a soutěž družstev ve sjezdovém lyžování.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Curling - smíšené dvojice
Finále:
Kanada - Švýcarsko 10:3
O 3. místo:
OSR - Norsko 8:4.

Reklama