Hlavní obsah

Paráda! Sportovní dvojice Dušková, Bidař na ZOH pojede volnou jízdu

Kangnung

Krátkým programem pro ně olympiáda neskončí - to je jistota! Sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař postoupila v Pchjongčchangu do volných jízd. V krátkém programu čeští krasobruslaři získali 63,25 bodu a zatím jsou na patnáctém místě. Právo startovat ve čtvrtečních volných jízdách má šestnáct nejlepších párů. Do olympijské soutěže sportovních dvojic nejlépe vstoupili mistři světa Suej Wen-ťin, Chan Cchung. Vedou o 71 setin bodu před Tarasovovou a Morozovem.

Foto: John Sibley, Reuters

Juniorští mistři světa z roku 2016 Anna Dušková a Martin Bidař mají za sebou v soutěži sportovních dvojic krátký program.

Článek
Fotogalerie

Pouze bandáž na pravém koleně Duškové připomínala, že juniorští mistři světa z roku 2016 kvůli její operaci vynechali závody Grand Prix i evropský šampionát. Jedinou vážnější chybu udělal Bidař při sólovém trojitém toeloopu, ze kterého neměl čistý výjezd. Všechny ostatní prvky včetně trojitého twistu a odhozeného lutzu zvládli bez většího zakolísání, navíc ve srovnání s nejbližšími konkurenty získali vyšší známku za programové komponenty.

Za dnešní vystoupení na Mozartovu hudbu upravenou do rytmu tanga nasbírali čeští reprezentanti o 4,45 bodu více než na zářijové olympijské kvalifikaci v Oberstdorfu. Za osobním rekordem z loňského ME v Ostravě zaostali o 2,65 bodu.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Krasobruslení
Sportovní dvojice - krátký program
1. Suej Wen-ťin, Chan Cchung (Čína) 82,39
2. Tarasovová, Morozov (OSR) 81,68
3. Duhamelová, Radford (Kan.) 76,82
4. Savchenková, Massot (Něm.) 76,59
5. Jü Siao-jü, Čang Chao (Čína) 75,58
6. Jamesová, Cipres (Fr.) 75,34
...15. Dušková, Bidař (ČR) 63,25.

Reklama

Související témata: