Hlavní obsah

Ještě, že existuje kofein. Zdráhalovou k jedenáctému místu nastartovala káva

Pchjongčchang

Normálně je zvyklá tou dobou ležet v posteli, na ZOH v Pchjongčchangu však musela česká rychlobruslařka Nikola Zdráhalová necelé dvě hodiny před půlnocí korejského času závodit. S netradičním startem v bitvě na 1500 metrů se však vypořádala obdivuhodně a vydřela jedenácté místo. O čtyři příčky tak vylepšila pozici z boje na tříkilometrové trati.

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

Nikola Zdráhalová vyhlíží tabuli s výsledným časem. Nakonec jí stačil čas 1:58,03 s na jedenáctou příčku.

Článek
Fotogalerie

„Ještě, že existuje kofein. Člověk by už nejraději spal nebo alespoň ležel v posteli. Ale káva mi hodně pomohla. Dala jsem si dvojité espresso a šla na trať," vyprávěla Zdráhalová. Byla báječně naložená. A nebylo divu, když opět překonala obrovskou nervozitu, která v ní cloumala už před startem v sobotním závodě na 3000 metrů. „Nyní bylo vše horší. Jde o moji hlavní trať. Ale zase platilo, že jak jsem vyjela na led, byla jsem v pohodě," říkala Zdráhalová.

Hodně jí však zatrnulo, když byla napomínána za předčasný start. „Překvapilo mě, když rozhodčí přiřkli chybu mně. Nepochybovala jsem o prohřešku Polky. Absolutně netuším, co jsem udělala," krčila rameny jednadvacetiletá rychlobruslařka.

Opakovaný start však zvládla. A zůstala jen těsně za elitní desítkou. „Nečekala jsem se tak vysoko. Mám radost z času i pozice. Škoda, že jsem si celou jízdu odtáhla sama," připomínala Zdráhalová, že polská soupeřka Zlotkowská byla klasifikovaná až jako sedmnáctá.

Reklama

Související témata: