Hlavní obsah

Nakopej všem zadky, řekla jí Sáblíková. Po závodě pak mladá Češka zářila spokojeností

Pchjongčchang

V pátek navštívila stříbrný závod Martiny Sáblíkové na pět kilometrů, o den později čekal na rychlobruslařku na krátké dráze Michaelu Sejpalovou ten její na 1500 metrů. „Marťa mě do něj vyprovodila s tím, ať koukám všem nakopat zadky," smála se a přestože ze své rozjížďky do semifinále nepostoupila, měla z konečného 24. místa z 36 startujících velkou radost.

Foto: John Sibley, Reuters

Česká rychlobruslařka na krátké dráze Michaela Sejpalová obsadila v Kangnungu v rozjížďce na 1500 metrů čtvrté místo a do semifinále nepostoupila.

Článek
Fotogalerie

„Panuje totální spokojenost. Nečekala jsem, že bych mohla skončit do 24. místa. Povedlo se to, z čehož jsem nadšená," těšilo 20letou závodnici, pro kterou šlo o jediný závod na premiérové olympiádě.

Ve své rozjížďce obsadila třetí místo ze šesti, postup do semifinále jí unikl o více než vteřinu. „Na víc už jsem neměla. Postup do semifinále byl hodně vzdálený," věděla Sejpalová, která před dvěma lety na MS v Soulu nečekaně obsadila šesté místo.

Před závodem byla ke svému překvapení klidná. „Čekala jsem to horší. Nervozita na mě spadla až bezprostředně před startem, tak jsem zkoušela na závod nemyslet. Jakmile jsme vyjeli, už to bylo dobré," uvedla Sejpalová, které posílali povzbuzující esemesky nejen rodiče a kamarádi. „Hodně štěstí mi dokonce přáli i mí bývalí učitelé ze školy," prozradila.

„Účastí na olympiádě jsem získala obrovskou zkušenost, která mě může v kariéře posunout zase dál. Korejští fanoušci jsou ti nejlepší na světě a užívala jsem si, že jsem v takové atmosféře mohla závodit," pochvalovala si.

Reklama

Související témata: