Hlavní obsah

Po třech minelách se černé prognózy nevyplnily, Soukalová může stíhat

sob (Soči)Sport.czPrávo

Ideální pozici pro útok na medaili si ve sprintu nevytvořily, to dobře vědí. Přesto nemají Veronika Vítková ani Gabriela Soukalová důvod propadat před stíhacím závodem (v úterý od 16 hodin) beznaději. V kontaktním závodě na deset kilometrů se čtyřmi střelbami se pořadí může řádně promíchat.

Foto: Radek Malina, Právo

Gabriela Soukalová.

Článek

Vítkovou pustí rozhodčí na trať v areálu Laura jako šestnáctou 44 sekund po vítězce úvodního závodu Anastasii Kuzminové ze Slovenska, Soukalová si na startu počká 71 sekund a vyběhne jako devětadvacátá.

Zahrajte si největší hokejový turnaj světa v Soči! Vytvořte si vlastní tým na Fantasy Sport.cz.

Vítková věří, že se nebude opakovat nedělní závod, kdy jí došly síly. „Co jsem koukala, rozdíly jsou ve vteřinách, nebude klíčové si hlídat tempo, hlavní bude si pohlídat střelbu a od toho se odvine celý závod," ví Vítková, která i podle svého kouče Jindřicha Šikoly patří k nejlepším střelkyním mezi biatlonistkami.

A kontaktní závody jí sedí, což ostatně prokazuje i při štafetách, které tradičně rozjíždí. „Je pravda, že pro mě je lepší, když se můžu za někým vyvézt, než když jedu na trati sama. Na stíhačku se těším," zajiskřily jí oči.

Soukalová chce využít běžecké formy

Mezi oběma závody absolvovala lehké vyjetí, masáž a regeneraci. „Sprint jsme jely po třech týdnech bez závodů, tak to bylo takové prošťouchnutí. Tak doufám, že jsem dobře zregenerovala, protože má výchozí pozice není špatná, přede mnou jsou holky ve vteřinových odstupech," je si vědoma.

Soukalová se po třech minelách při úvodní sprinterské střelbě bála, že mezi šedesátku postupujících biatlonistek ani nekvalifikuje. Její černé prognózy se ale nenaplnily, a tak může naplňovat označení dnešního závodu a stíhat.

Se svojí běžeckou formou by se mohla posouvat výše. „Můžu si říct, že mi o nic nejde, když jsem tak vzadu. Ale kdyby se mi povedlo, že bych se třeba na střelnici trefila, vím, že by na to nemuselo být špatné, když jsem na tom běžecky dobře," dodává s nadhledem Soukalová.

Reklama

Související témata: