Hlavní obsah

Biatlonisty a snowboardkrosaře dnes na OH mlha na trať nepustí

Soči

Závod biatlonistů s hromadným startem se ani dnes na olympijských hrách neuskuteční. Soutěž, která se podle původního programu měla jet už v neděli, museli pořadatelé kvůli mlze znovu přeložit, tentokrát na úterý se startem v 11:30 SEČ. Stejný osud potkal po sérii odkladů i závod mužů ve snowboardcrossu, který se rovněž pojede v úterý od 7:30.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Biatlonisté zkoušeli, zda vidí skrz mlhu na terče.

Článek
Fotogalerie

Závod biatlonistek s hromadným startem zatím v dnešním programu zůstal, jury o jeho osudu rozhodne ve 13:00 SEČ. Start je prozatím naplánován na 16:00.

Biatlonisté včetně dvou českých medailistů Ondřeje Moravce a Jaroslava Soukupa měli podle upraveného plánu odstartovat k závodu na 15 km dnes v 7:00 SEČ. Mlha v areálu v Krasné Poljaně se ale přes noc nezvedla a jury nejprve start odsunula na 12:30, hodinu a půl před plánovaným začátkem ho ale odložila na úterý.

V Extreme Parku v Roza Chutor dnes pořadatelé zrušili ranní kvalifikační jízdy a počítalo se, že snowboardisté včetně Čechů Davida Bakeše a Emila Nováka začnou v 10:30 rovnou vyřazovacími jízdami. Viditelnost na trati se ale nelepšila, stejně jako na biatlonové střelnici nedosáhla ani na 50 metrů, a pořadatelé závod z bezpečnostních důvodů přeložili.

V úterý začnou snowboardisté kvůli horší předpovědi počasí brzy a rovnou osmifinálovými jízdami. O jejich nasazení nerozhodne kvalifikace, ale umístění ve světovém žebříčku FIS. Devětatřicet závodníků je rozděleno do sedmi pětičlenných a jedné čtyřčlenné skupiny. Z každé jízdy postoupí do čtvrtfinále tři nejrychlejší.

Olympijský závod v biatlonu se musel naposledy jet v novém termínu v roce 1998. V Naganu tehdy pořadatelé kvůli hustému sněžení po 40 minutách přerušili sprint a o den později závod znovu odstartovali. Zlato v něm před 16 lety vybojoval Nor Ole Einar Björndalen. V Sapporu v roce 1972 potkal stejný osud závod na 20 kilometrů.

Reklama