Hlavní obsah

Sáblíkové ubyla soupeřka pro Soči. Klassenová zmešká olympijské hry

Pětinásobná mistryně světa v rychlobruslení Cindy Klassenová zmešká olympijské hry v Soči. Olympijská vítězka z Turína se stále zcela nezotavila po otřesu mozku, který utrpěla při pádu v letní přípravě, a zmešká proto nadcházející národní šampionát. Ten je zároveň kanadskou kvalifikací do Soči.

Foto: Stanislav Filippov, ČTK/AP

Martině Sáblíkové (na snímku) ubyla pro OH v soči soupeřka.

Článek

"Je to velké zklamání, že nejsem ve stavu, abych se mohla na hry kvalifikovat," posteskla si v rozhovoru pro kanadská média jedna ze soupeřek Martiny Sáblíkové. "Zkoušela jsem trénovat, ale pokaždé se znovu objevily symptomy (otřesu mozku) a musela jsem zase přestat. Teď se sice cítím celkem dobře, ale už nemám čas, abych se dostala do formy," dodala čtyřiatřicetiletá rychlobruslařka, jež doufala ve start na čtvrté zimní olympiádě.

Držitelka světových rekordů na 1500 a 3000 metrů získala na olympijských hrách šest cenných kovů. Ke zlatu na 1500 metrů z Turína přidala dvě stříbrné a tři bronzové medaile. Čtyřikrát se v letech 2003 až 2006 stala mistryní světa, páté světové zlato má ze soutěže týmů v roce 2011.

Reklama

Související témata: