Hlavní obsah

Erbanová bojovala i s přitažlivostí. Ale neupadla, tak byla spokojená

Radek Malina (Soči)Sport.czPrávo

Vysněnou osmičku v závodě na pět set metrů měla blízko česká rychlobruslařka Karolína Erbanová. Jenže krátce před cílem druhé měřené jízdy škobrtla a musela bojovat, aby při prvním olympijském startu na hrách v Soči neupadla.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Karolína Erbanová v Soči na trati 500 metrů.

Článek

Nakonec těžce vyhlížející situaci ustála a skončila desátá. „Ve finiši hodně přetáčím tělo, odraz jde pak dozadu a koordinace je pryč. Raději jsem se zklidnila, abych cílem neprojela po břiše jako nedávno při závodech v norském Hamaru," vykládala Erbanová.

„Jsem si vědoma chyby, kterou dělám. Při první měřené pětistovce jsem si dávala pozor. Při druhé jsem za sebou slyšela nizozemskou závodnici, podle papírových předpokladů slabší. Nechala jsem se vykolejit a problém byl na světě," posteskla si Erbanová.

Nešlo o jedinou komplikaci při jejím premiérovém vystoupení v Soči. V obou jízdách totiž její soupeřky ulily start. V případě, že by na druhý pokus chybovala česká rychlobruslařka, sudí by ji diskvalifikovali. „Byla jsem pak hodně nervózní, nejde o běžnou věc. Takže když si vše zhodnotím, a uvědomím, že jsem mohla spadnout, tak beru desítku s nadšením."

Reklama

Související témata: