Hlavní obsah

Jsem zdrcený, tvrdí rychlobruslař Davis a uvažuje o konci kariéry

Soči

Po nepovedené olympiádě v Soči možná přijde světové rychlobruslení o jednu z velkých postav Shaniho Davise. Jednatřicetiletý Američan nenavázal na medailové žně z Turína a Vancouveru a pomýšlí na konec kariéry.

Foto: Phil Noble, Reuters

Americkému rychlobruslaři Shanimu Davisovi se na ZOH v nové kombinéze nevedlo.

Článek

„Hrozně moc se stydím, jsem zdrcený," uvedl světový rekordman na tratích 1000 a 1500 metrů. Při útoku na zlatý hattrick na kilometru skončil osmý, na patnáctistovce po stříbrech z Turína i Vancouveru mu patřilo dokonce až 11. místo.

„Když jsem skončil na kilometru osmý, pořádně to otřáslo mým sebevědomím. Věděl jsem, že jsem nebyl dost dobrý. Nehledám žádné výmluvy, ani v kombinézách," řekl Davis, který patřil ke kritikům nových supermoderních kombinéz, v nichž Američané v prvních závodech na hrách vyhořeli, než se vrátili ke starým.

„Vracím se domů s prázdnýma rukama a je mi líto všech, kteří za mnou stáli - fanoušků, sponzorů i celé země. Neukázal jsem, co ve mně je," dodal zklamaně. Majitel řady medailí z mistrovství světa připustil, že sezónu ještě dokončí. V létě se rozhodne, co dál.

Reklama