Hlavní obsah

Prohlédněte si, v čem nastoupí Jágr a spol. Dresy zamrzly pod svatým Václavem

Praha

Už jen něco málo přes tři týdny zbývá do slavnostního zahájení dvaadvacátých zimních olympijských her v Soči, už nyní mají ale sportovní fanoušci příležitost si na vlastní oči prohlédnout, v jakých dresech odehraje turnaj česká hokejová reprezentace. Speciální výstava trvá od pondělí 13. ledna do soboty 18. ledna přímo pod sochou svatého Václava na Václavském náměstí v Praze.

Foto: Sport.cz

Dresy, které bude hokejová reprezentace oblékat na olympiádě v Soči, jsou nyní vystaveny na pražském Václavském náměstí.

Článek
Fotogalerie

Šest hokejových dresů, jejichž design vzdává hold národní hrdosti, je zalito do ledových kvádrů, které stojí vedle sebe, stejně jako budou stát Jágr a spol. při státních hymnách před zápasem. Speciální osvětlení ledových kostek připomíná tlukot srdce českého národa a celá instalace reaguje na zvuky okolí.

Fanoušci budou moci od středy ukázat svou národní hrdost a prostřednictvím mobilní aplikace posílat reprezentaci povzbudivé vzkazy. Ty nejlepší se pak zobrazí na obrazovce vedle samotné instalace.

Národní tým bude mít v Soči k dispozici dvě sady dresů - domácí a venkovní. Ta první, která je k vidění na výstavě v centru Prahy, připomíná vzhledem českou vlajku, druhé kombinaci dominuje bílá barva s červeným vrškem a modrým pruhem a připomíná verzi z roku 1948. Na obou pochopitelně nechybí státní symbol. Každý dres je vyroben ze sedmnácti PET lahví.

Reklama

Související témata: