Hlavní obsah

Hokejisté sice lístky na rychlobruslení získali, Sáblíkovou ale z hlediště nepodpoří

Soči

Objednali si vstupenky na nedělní závod rychlobruslařek na 3000 metrů, nakonec je i dostali, přesto čeští hokejisté Martinu Sáblíkovou v akci naživo neuvidí. Odpolední trénink si totiž chtěli přehodit na dopoledne, to už je ale aréna Bolšoj zabraná jinými mužstvy. A připravovat se v tréninkové hale, která je volná, pak zase vedení českého nároďáku nechtělo.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Alois Hadamczik udílí pokyny na tréninku české hokejové reprezentace v Soči. Vedle něj pozorně naslouchá Roman Červenka.

Článek

„Lístky jsme si objednali v pátek, zatím ale nevíme, jestli se dostane na všechny," říkal krátce po poledni útočník Roman Červenka, který při posledních olympijských hrách ve Vancouveru naživo se svými tehdejšími spoluhráči viděl závod Sáblíkové na tři kilometry. „A tehdy vyhrála, tak to třeba zopakuje," věří osmadvacetiletý forvard.

„Na rychlobruslení mě baví sledovat mezičasy a koukat, jak se závodnice předhánějí. Teď je to navíc ještě umocněné tím, že Martina může pro Česko vybojovat medaili," tvrdí Červenka, který je velkým sportovním fanouškem.

„Každý sport je tady zajímavý, šel bych se podívat de facto na cokoliv. Je to olympiáda a třeba jsem na ní naposled."

Vstupenky na rychlobruslení se pro všech osm českých hokejistů sice podařilo získat, nakonec ale zůstává v platnosti odpolední trénink, a tak z podpory MartinMartiny Sáblíkové sešlo. Bez fanouškovského vyžití však hokejisté v neděli nezůstanou, v jedenáct hodin budou v horském středisku Krasnaja Poljana sledovat sjezd mužů.

Reklama