Hlavní obsah

David Krejčí chce navázat na formu z Bostonu, do Soči si přijel pro medaili

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Konečně se dočkal. Myšlenky na olympiádu mu v hlavě běhají už několik dní, musel je ale zahánět a plně se soustředit na výkony v Bostonu. To už teď neplatí. Hokejový útočník David Krejčí věří, že skvělou formu ze zámoří, kde je nejproduktivnějším Čechem, prodá i v Soči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník David Krejčí

Článek

Jaký jste měl let?

Dlouhý, ale pohodlný. Jenže já mám v letadle problémy se spaním, takže jsem neusnul. Věřím, že se teď prospím tady, s časovým posunem bych neměl mít problém. Už se na turnaj hrozně těším.

V útoku budete hrát s Jakubem Voráčkem a Ondřejem Palátem. Co o svých spoluhráčích víte?

Že Voras je výborný hráč a na spolupráci se moc těším.. A Ondra? Ten má zase výbornou fazónu, když ho v NHL vyhlásili nováčkem za měsíc leden. Snad nám to společně sedne a budeme pokračovat ve stejných výkonech jako v zámoří.

Cítíte, že máte ideální formu?

Přiznávám, že se cítím velmi dobře. Věřím, že herní pohoda je přenositelná. I v Soči se budu snažit odvést absolutní maximum.

Může vám pomoct účast na olympiádě ve Vancouveru?

Vím, jak to tady chodí mimo led. Ale taky vím, že sem teď jedu v roli, abych hrál přesilovky. Něco se tu ode mě čeká, takže když nebudu předvádět to, co v Bostonu, nebudu spokojený. Věřím ale, že mi to půjde. Na olympiádu už jsem začal myslet malinko dřív, ale musel jsem se hlavně soustředit na výkony v Bostonu. Teď se toho můžu konečně zbavit.

Jak odhadujete šance českého týmu?

Přijeli jsme si pro medaili. Spousta z nás už dokázala velké věci v NHL, ale tady se nehraje na čtyři vítězné zápasy. O postupu rozhodne jeden. Když se dáme dohromady a bude to klapat, věřím, že máme na to porazit kohokoliv. Opravdu, tady se může stát ledacos.

I oprášit kouzlo Nagano?

To by bylo samozřejmě skvělé. Jardu Jágra, který to zažil, tu pořád máme. Tak uvidíme.

Reklama

Související témata: