Hlavní obsah

Dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv, potěšila Eliáše druhá polovina duelu se Švédy

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Chtěli hrát trpělivě, nikam se proti Švédům nehnat, jenže v prvních pětadvaceti minutách byli až moc pasivní. Taky že je za to Švédové potrestali, a to hned čtyřmi góly. Až pak čeští hokejisté přidali, Tři korunky zmáčkli, jenže na víc než dvě trefy to stejně nestačilo. „Ale aspoň jsme si tím dokázali, že můžeme hrát s kýmkoliv,“ potěšilo útočníka Patrika Eliáše.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Patrik Eliáš v souboji se Švédem Niklasem Kronwallem.

Článek

Co se s vámi v první polovině utkání dělo?

Je naprosto jednoduché to zanalyzovat. První třetinu jsme jen stáli, byli pasivní a vůbec nenapadali. Když takovým hokejistům, jako jsou Švédové, necháte tolik prostoru, hned poznáte, čeho jsou schopní.

Proč jste hráli tak pasivně?

Mluvili jsme o tom, že budeme hrát trpělivě bez puku, ale tohle bylo až moc. Všichni jsme byli zaražení, čekali jsme, jakým způsobem budou hrát Švédové, a nevěděli jsme, co přesně vlastně máme sehrát na ledě my.

To jste si připomínali i v kabině po první třetině?

Tam jsme si řekli, že nemůžeme panikařit, ale že takhle to dál nejde.

Na začátku druhé třetiny odjel gólman Kovář po třetím obdrženém gólu na střídačku a na jeho místo se postavil Salák. Mohl tento moment mužstvo určitým způsobem nastartovat?

To, že jsme prohrávali, nemělo s Kovym vůbec nic společného. To bylo vyloženě na nás hráčích.

Zlepšení přišlo až za stavu 0:4. Čím to bylo, že jste najednou předváděli úplně jiný hokej?

Zničehonic jsme najednou začali hrát do těla, byli agresivní a děj zápasu se otočil. Druhou půlku utkání jsme si dokázali, že můžeme hrát s kýmkoliv, protože jsme měli pocit, že jsme lepší. Akorát už bylo pozdě.

Dá se od hry ve druhé polovině zápasu odrazit do těch dalších?

Musíme se spíš ponaučit z té první půlky. Abychom byli týmem, který bude diktovat tempo hry. Nesmíme se bát hrát fyzicky, vždyť my jsme v první třetině neměli snad jediný fyzický souboj. Naše napadání kolikrát spočívalo jen v tom, že jsme po Švédech šli jen hokejkami, ale nedohrávali jsme je.

Reklama

Související témata: