Hlavní obsah

Zemětřesení v sestavě. Proti Lotyšům beze změny jen první řada, hrát by už mohl Gudas

Jan Škvor (Soči)Sport.cz

Už v průběhu druhé třetiny duelu se Švédy zareagoval na nepříznivě se vyvíjející průběh zamícháním se sestavou, další změny pak trenér hokejové Alois Hadamczik plánuje i pro páteční souboj s Lotyši. Pohromadě zůstane jen první útočná formace, v těch dalších nezůstal kámen na kameni. Do hry zasáhnou i tři, nebo čtyři hráči, kteří proti Třem korunkám nenastoupili.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr s Tomášem Plekancem a Romanem Červenkou v první pětce zůstávají. Ostatní lajny ale Alois Hadamczik proházel.

Článek

Už dopředu Hadamczik avizoval, že proti Lotyšům do brány nasadí Ondřeje Pavelce, který duel se Švédy sledoval jen z tribuny. Trenér mu tak chtěl dát čas na aklimatizaci. Premiérový zápas odehraje na hrách v Soči i Ladislav Šmíd. Bek, jenž proti Švédům plnil roli sedmého obránce, se nyní posune hned do první obranné dvojice k Marku Židlickému.

Olympijské premiéry by se mohl dočkat Radko Gudas. Řízný zadák, který před startem turnaje ulehl do postele s horečkou, už dnes absolvoval celý trénink vedle Lukáše Krajíčka. "Jsem ještě sice trošku zesláblý, ale už se cítím dobře. Snažím se dostat do tempa, abych mohl nastoupit už v pátek. Vidím to tak padesát na padesát. Když by se to nepovedlo, v sobotu bych měl hrát stoprocentně," prohlásil po tréninku Gudas. Michal Barinka, Krajíčkův obvyklý parťák, by měl nastoupit se Zbyňkem Michálkem. Pohromadě tak zůstává jen pár Rozsíval, Kaberle.

Velkých změn doznají zítra i útočné formace. Ta elitní ve složení Jágr, Plekanec, Červenka sice zůstává, další ale nikoliv. Příležitost znovu dostane Aleš Hemský, který nastoupil místo Jiřího Novotného už v průběhu zápasu se Švédy. „Víme, že jeho spolupráce s Krejčím je velmi dobrá," vysvětloval Hadamczik. Na levém křídle bude mít Krejčí dalšího nového parťáka - Milana Michálka.

A šanci dostane i Martin Hanzal, ve čtvrté řadě s Petrem Nedvědem a Michaelem Frolíkem. Kromě Jiřího Novotného se tak mezi dvanáct útočníků nevešel Ondřej Palát.

Pravděpodobná sestava českého týmu proti Lotyšům
Pavelec - Židlický, Šmíd, Rozsíval, Kaberle, Z. Michálek, Barinka, Krajíček, Gudas - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Frolík, Hanzal, Nedvěd.

Reklama

Související témata: