Hlavní obsah

Tygři z Liberce se před vzájemným soubojem v Soči hecovali. Můžeme uspět, tvrdí Jass

škv (Soči)Sport.czPrávo

V Liberci spolu válí za jeden klub extraligu, v pátek ale půjde přátelství na chvíli stranou. Hokejoví útočníci Koba Jass s Petrem Nedvědem totiž vyjedou na led Bolšoj arény v Soči jako soupeři. „Každý den se potkáváme v jídelně v olympijské vesnici a už jsme se i vzájemně hecovali,“ přiznával kombinací češtiny s ruštinou lotyšský útočník, který po zastávce v Kladně zakotvil na severu Čech, po čtvrtečním tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koba Jass (uprostřed) ještě v dresu Kladna v utkání proti Slavii.

Článek

„Petr tvrdil, že nás porazí, tak jsem mu odpovídal, aby byl připraven, že vyhrajeme my," smál se třiadvacetiletý rodák z Rigy, který proti Nedvědovi nastoupil na reprezentační úrovni už na mistrovství světa 2012. Tehdy se radovali Češi, a právě Nedvěd podpořil výhru 3:1 vítěznou trefou.

„Petr je dobrý a hodně zkušený hráč, vždyť dlouho působil v NHL a byl v ní lídrem," chválí dvaačtyřicetiletého veterána libereckého i českého týmu lotyšský útočník Koba Jass, který prý duel s Čechy nebere prestižněji než ostatní. „Speciální to nebude, pro nás je na olympiádě důležitý každý zápas."

Ve čtvrtek při prohře 0:1 se Švýcary nenastoupil, teď ale věří, že se na ledě objeví. „Jako člen čtvrté formace, který hráčům soupeře otravuje hokej. S Čechy to pro nás bude docela škola, ale když předvedeme svůj nejlepší hokej, můžeme uspět s kýmkoliv," věří si Jass.

Reklama

Související témata: