Hlavní obsah

Voráček před tréninkem krotil kadeře

Soči

Hodinové čtvrteční tréninkové jednotce českých hokejistů pár metrů od hlavní plochy Bolšoj arény, kde nastupovali domácí borci k bitvě se Slovinskem, předcházelo společné oficiální focení pro potřeby organizátorů olympijského turnaje v Soči.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Jakub Voráček (vlevo) bojuje s Oliverem Ekmanem-Larsson ze Švédska.

Článek

„Sláva Lener měl v organizaci trošku chaos," smál se brankář Ondřej Pavelec, když byly fotografie pořízeny. Každý z hráčů zaujal přesně určenou pozici, pak však došlo na přesuny hokejistů v druhé a třetí řadě. Borci ze zadních pozic půjčovali rukavice do první řady, kde vedle sebe seděli matadoři Jágr s Nedvědem či bývalí Kladeňáci Eliáš s Plekancem.

Útočník Frolík na poslední chvíli zkoušel, jak nejlépe urovnat neposedné vlasy. „Ale nejdelší přípravu měl jednoznačně Jakub Voráček. Dost mu trvalo, než si srovnal háro. Ale stejně nic velkého nevymyslel," smál se obránce Radko Gudas spoluhráči s bujnými kadeřemi. „Žádné vtípky se nekonaly. Hlavní je, že vše proběhlo rychle bez zbytečného zdržování," kvitoval Pavelec.

Jágr se pak nechal Eratem na židli odvést na střídačku, kde se ze zápasového dresu převlékl do tréninkového stejně jako všichni ostatní. A když Palát s Barinkou uklidili dřevěné lavičky, začala hodinová příprava na páteční duel s Lotyšskem.

Nejprve nácvik zakončení. „Viděls? Paráda, co," smál se útočník Jaromír Jágr na parťáka z formace Romana Červenku, když vymetl šibenici Pavelcovy svatyně. Pak následovalo ladění přesilovek, při němž zadák Židlický napálil od modré čáry bránícího Paláta, který jen zaskučel a s bolestivou grimasou vybruslil do středního pásma.

„Důrazně, agresivně a okamžitě přistupovat," pobízel pak bránící hráče trenér Alois Hadamczik, když hráči pilovali hru kompletních formací v pásmu. „V rozích rychleji," káral hráče český kouč při předposledním cvičení. Na závěr ještě došlo na minisouboje dva na dva mezi brankami umístěnými na modrých čárách a česká hokejová elita mířila k taktické přípravě do domu v olympijské vesnici.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články