Hlavní obsah

Švédové trnou hrůzou! Zetterbergovi hrozí, že na olympiádě skončil

Soči

Hokejistům Švédska, kteří ve středu vstoupili do olympijských her výhrou 4:2 nad Českou republikou, hrozí, že už na turnaji nebudou moci využít služeb Henrika Zetterberga. Jednoho z klíčových útočníků Tří korunek trápí vyhřezlá ploténka, kvůli které vynechal čtvrteční trénink i týmové focení.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Švédský útočník Henrik Zetterberg se raduje z trefy, vlevo smutný Tomáš Kaberle.

Článek

Že Zetterberg, který se na výhře nad Čechy podílel vítězným gólem, by si již v Soči nemusel zahrát, potvrdil i doktor švédského týmu Björn Waldebäck.

„V pátek podstoupí další vyšetření. Vypadá to, že se ozvalo staré zranění, ale teď to ještě stoprocentně nevíme," poukázal Waldebäck na fakt, že Zetterberg chyběl Detroitu jedenáct zápasů kvůli poraněné noze a do sestavy se vrátil až minulý týden.

„Tohle není vůbec dobrá zpráva," posteskl si kouč Švédů Për Marts. „Je důležitou součástí naší mašinérie a chceme, aby byl zdravý. Pokud to ale nebude možné, musíme to vzít jako fakt," dodal.

Švédové už před startem turnaje přišli o dva důležité útočníky. Henriku Sedinovi poranil žebra Martin Hanzal, Johana Franzéna zase vyřadil ze hry otřes mozku, který mu přivodil Radko Gudas.

Reklama

Související témata: