Hlavní obsah

Hokejisté Slovenska se musejí ve zbytku OH obejít bez Marcinka

Hokejisté Slovenska se musí obejít ve zbytku olympijského turnaje v Soči bez košického útočníka Tomáše Marcinka, který si ve čtvrtečním úvodním utkání proti Spojeným státům americkým poranil koleno. Jediný zástupce slovenské extraligy ve výběru českého trenéra Vladimíra Vůjtka bude s přetrženým zadním křížovým vazem mimo hru pravděpodobně až do konce sezóny.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Obránce USA Kevin Shattenkirk (22) a slovenský forvard Tomáš Marcinko (65) bojují o puk v utkání na olympijském turnaji v Soči.

Článek

"Tomášovi dáme nohu minimálně na čtyři týdny do dlahy. Operace v tomto případě není nutná, ale špatné je, že sezóna pro něj s největší pravděpodobností skončila," řekl webu Slovenského svazu ledního hokeje lékař reprezentačního týmu Vladimír Lupták.

Marcinko odstoupil ve druhé třetině a byl zklamaný, jakým způsobem pro něj první velký turnaj v kariéře skončil. "Přišlo to v nejnevhodnější dobu. Jsem z toho hodně smutný," uvedl pětadvacetiletý hokejista, který hrál v centru čtvrtého útoku s Richardem Pánikem a Marcelem Hossou.

"Ve slovenském hokeji jsou problémy s centry. Proto jsme jich na olympiádu nominovali pět. Hned v prvním utkání se ukázalo, že to bylo správné rozhodnutí. Musíme nasadit Petera Ölveckého," uvedl kouč Vůjtek.

Reklama

Související témata: