Hlavní obsah

Hadamczik ocenil přístup Jágra. Jeho výkony na turnaji půjdou ještě nahoru, tvrdí

Soči

Z Lotyšů měl obavy. A to nejen proto, že jeho svěřenci museli odčinit nevydařený zápas se Švédy. Kouč Alois Hadamczik si dobře uvědomoval, že zápasy české reprezentace s pobaltským protivníkem většinou končívají těsnými výsledky.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Jaromíra Jágra se snaží zastavit lotyšský zadák Oskars Bartulis (vlevo).

Článek
Fotogalerie

„Není to jednoduchý soupeř. Já i předešlí trenéři reprezentace jsme s ním zažili velké nervy," řekl Hadamczik. Stačí si vzpomenout na poslední olympijské hry ve Vancouveru, kdy Češi o postupu do čtvrtfinále rozhodli až Krejčího gólem v prodloužení. „O to víc mě těší, že teď jsme se o výsledek nemuseli strachovat. Celé mužstvo mělo velmi dobrý přístup, nasazení i pohyb. Podali jsme opravdu velmi dobrý výkon," liboval si kouč.

„Jsem celkově spokojený, všechny obranné i útočné formace fungovaly dobře," nepřestával chválit trenér a nad všechny vyzdvihl Jaromíra Jágra, který stejně jako proti Švédům skóroval.

„Je to náš nejlepší hráč všech dob. V jeho případě nezáleží na věku, ale jen na přístupu. A ten má výborný, hokeji se věnuje maximálně, naplno. Navíc jsem přesvědčený, že jeho výkony tady na turnaji půjdou ještě nahoru." doplnil kouč, který v pátek odpoledne naživo viděl, jak Švýcaři, sobotní soupeř Čechů, trápili domácí Švédy.

„Bude to kondičně náročný zápas. Musíme hrát svoji hru s pukem, být důrazní, tlačit se před gólmana. A hlavně zlepšit disciplínu," nabádá Hadamczik a přiznává, že na dvě prohry s helvétským křížem na loňském MS nemyslí. V brance opět nastoupí Pavelec, do hry už by mohl zasáhnout uzdravený obránce Gudas.

Reklama

Související témata: