Hlavní obsah

Všechno nejlepší! Jágr dnes slaví narozeniny, spoluhráči mu v kabině předali dort

škv (Soči)Sport.cz

Ještě předtím, než dopoledne vyjeli v Bolšoj aréně na rozbruslení před večerním zápasem se Švýcarskem, stihli čeští hokejoví reprezentanti uspořádat v kabině malou oslavu. Nepatřila nikomu jinému než hvězdnému útočníkovi Jaromíru Jágrovi, který právě dnes má 42. narozeniny.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jágr (vpravo) slaví své 42. narozeniny. Dort dostal před ranním rozbruslením od mladíků Gudase (vlevo) s Palátem.

Článek
Fotogalerie

Šedesát osmičce v šatně hrála píseň „Hodně štěstí zdraví", během níž mladíčci z Tampy Bay Ondřej Palát s Radko Gudasem předali oslavenci dort. Svíčky však na něm kvůli bezpečnostním opatřením chyběly.

„Dort vyrobili němečtí kuchaři v hokejovém domě mezinárodní federace v Soči," uvedl pro ČTK manažer reprezentace Jan Černý.

Jágr, který absolvuje už své páté olympijské hry, se na turnaji v Soči gólově prosadil v obou zápasech a spolu se spoluhráčem z New Jersey Markem Ždilickým je nejlepším střelcem českého celku.

Jeho přítomnost v týmu si pochvalují spoluhráči i trenéři. „Kdo pozoruje hokej a viděl třeba zápas s Lotyši, tak musí poznat, že Jarda je jenom jeden. Takový český hráč už možná nikdy nebude. Klobouk dolů před ním," prohlásil Martin Hanzal.

„Je to nejlepší český hráč všech dob. V jeho případě nezáleží na věku, ale jen na přístupu. A ten má výborný, hokeji se věnuje maximálně. Jeho výkony tady v Soči půjdou ještě nahoru," přidal se kouč Alois Hadamczik.

Reklama

Související témata: