Hlavní obsah

Mysleli jsme si, že máme lepší mužstvo, smutnil trenér Vůjtek po slovenské blamáži

Soči

Chtěli si spravit náladu po debaklu 1:7 od Spojených států amerických, místo toho si však hokejisté Slovenska utrhli ještě větší ostudu. Svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka překvapivě podlehli 1:3 Slovincům, kteří se tak dočkali premiérové výhry na hokejovém olympijském turnaji.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek nedokázal s mdlým herním projevem svých svěřenců nic dělat.

Článek
Fotogalerie

„Tohle mrzí o hodně víc než prohra s Američany," smutnil Vladimír Vůjtek, který byl přesvědčený, že se mužstvo proti trpaslíkovi zvedne. „Měli jsme vyhrát, mysleli jsme si, že máme lepší mužstvo a zvládneme to," přiznával kouč.

První dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej, v té třetí už ale existoval na ledě jediný tým. Slovinci. V rozmezí šesti minut třikrát překonali gólmana Haláka, a bylo po zápase. „Bylo to o tom, kdo dá první gól. Slovincům to dodalo spoustu energie. Hráli výborně, disciplinovaně, prostě jako tým. Zasloužili si vyhrát," uznal slovenský kapitán Zdeno Chára.

„Přitom jsme očekávali, že budeme mít převahu, jenže jsme ji neměli. Bohužel. Nedokázali jsme být pány ledu. A po prvním gólu už jsme nenašli žádnou sílu na zvrat, to už Slovinci ovládli led," řekl Vůjtek.

Rusové budou o dvě kvality výš

„Je to velké zklamání. Představovali jsme si to jinak. Slovinci hráli velmi dobře dozadu a my jsme si nebyli schopní vypracovat vyložené šance. To se pak těžko dávají góly," smutnil útočník Marián Hossa.

Slováci tak jsou po dvou zápasech bez bodu, navíc s hrozivým skóre 2:10. A zítra je čeká našlapaná domácí sborná. „Musíme se dát do kupy a semknout. Co všechno zlepšit? Je toho dost," ví Hossa.

„Jenže Rusové budou, při vší úctě ke Slovensku, možná o dvě kvality výš. Je otázka, jak my v současné formě, budeme schopni konkurovat," přiznává Vůjtek otevřeně.

Reklama

Související témata: