Hlavní obsah

Nemá cenu klopit hlavu. Nehráli jsme špatně, řekl Krejčí a vyhlíží osmifinále

škv (Soči)Sport.cz

I teoretické naděje na přímý postup do čtvrtfinále vzaly v sobotním večeru za své. „Chyběl prostě gól, jinak to od nás nebyl špatný výkon,“ tvrdil útočník David Krejčí po prohře 0:1 od Švýcarů. Čeští hokejisté tak v základní skupině C olympijského turnaje skončili třetí a musí se nyní připravit na úterní osmifinále.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník David Krejčí (druhý zleva) sleduje počínání spoluhráčů na ledě během utkání se Švýcarskem. Vzadu je trenér Alois Hadamczik, vpravo povzbuzuje Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Zdálo se, že i kdyby se hrálo ještě dalších pár minut navíc, gól vám nebyl souzený. Souhlasíte?

Bohužel. Je velká škoda, že nám tam něco nespadlo v první třetině, pár šancí jsme měli. Nemyslím si, že by to z naší strany byl úplně špatný zápas. Hráli jsme dobře s pukem, dovolili si docela dost věcí, ale chyběl prostě gól.

Bylo hodně frustrující, když jste, zejména ve třetí třetině, spalovali jednu příležitost za druhou?

Kdybychom nenastřelili tyčku a břevno, ale padlo nám to tam, mohl to být úplně jiný zápas.  Švýcaři by museli hru víc otevřít a tvořit, my bychom pak měli třeba další šance. Ale bohužel.

Jak složité bylo se prokousávat přes tuhou obranu, ke které se Švýcaři uchýlili po vedoucí brance?

Zatáhli se do středního pásma a tam nás vytlačovali. I tak jsme si ale pár šancí vytvořili. Navíc tím, že jsme měli pohyb v útočném pásmu, tak nás soupeř fauloval.

Jenže ani pět přesilovek na gól stejně nestačilo...

Je potřeba se v nich ještě sehrát, ze tří zápasů jsme v nich dali jeden gól. Vždycky trochu chybí finální přihrávka. Ale nevadí, nemá cenu klopit hlavu, musíme se nachystat na osmifinále, to bude teď klíčové. Máme dva dny volna, tak si odpočineme.

Uklidňujete se tím, že turnaj de facto začíná až nyní, všechno, co bylo doteď, je smazané?

Šli jsme do turnaje s tím, že vyhrajeme skupinu. Nepodařilo se nám to, první zápas nevyšel, pak jsme porazili Lotyše. A teď... Znovu říkám, že to nebyl špatný zápas, snažili jsme se.

Reklama