Hlavní obsah

Slovákům bych jinak fandil, teď doufám v jejich hořký konec, říká Frolík

Soči

Zápas se Slováky sice bere jako jakýkoliv jiný, přesto útočník Michael Frolík přiznává, že je docela škoda, že na družinu Vladimíra Vůjtka narazí česká hokejová reprezentace už v osmifinálové fázi turnaje.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Český útočník Michael Frolík při srážce s Lotyšem Krisjanisem Redlihsem.

Článek

„Kdybychom totiž hráli proti někomu jinému, Slovákům bych fandil. Takhle to pro jeden tým bude hořký konec," prohlásil Michael Frolík. „Ale doufám, že to nakonec budou oni," hned dodával.

„Myslím, že šanci máme pořád větší my, tak snad je porazíme," věří si útočník Winnipegu. „Doufám, že na nás nepadne nervozita, aby se nám nerozklepaly ruce. Musíme hrát se sebevědomím a jít po nich."

Slováky ale nepodceňuje. Zvlášť poté, co potrápili domácí Rusy. „Každý čekal, že jasně prohrají, oni ale ukázali, že mají sílu."

V hale Bolšoj je lepší led

Vyzdvihl gólmana Jána Laca, který přitom na začátku turnaje byl až slovenskou trojkou za Halákem a Budajem. „Jenže měli s brankáři problémy, poslali na led Laca a on zachytal výborně. Doufám, že se na náš zápas vyspí o trochu hůř než na Rusy," usmíval se Frolík, který včera oslavil šestadvacáté narozeniny.

A celkem vítá, že se Češi poprvé představí v aréně Šajba. „Oproti Bolšoji tam je o trošku lepší led, tak doufejme, že to bude naše výhoda. Já osobně jsem na kvalitu ledu docela háklivý, takže jsem moc rád," říká Frolík.

S bývalými spoluhráči z Chicaga Mariánem Hossou a Michalem Handzušem se hecovat nebude. „Moc se bavit nebudeme, na větší proslovy není čas. Ale je takové zvláštní, když teď musíme být soupeři."

Reklama

Související témata: