Hlavní obsah

Je to pohroma! píší na Slovensku po porážce s Čechy. Golonka obviňuje rozhodčí

Aktualizováno

Ve Vancouveru sahali po medaili, teď hokejisté Slovenska opouštějí olympijský turnaj v Soči už po osmifinále s pocitem velkého zklamání a ziskem jediného bodu. Po porážce s Českou republikou hodnotí slovenský tisk předčasný konec hokejistů jako velké rozčarování a rozebírá neúspěch hned z několika úhlů.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Zklamaní slovenští hráči po porážce s Českou republikou.

Článek

„Druhé nejhorší umístění v historii: Před námi jsou i Slovinci a Rakušané," připomíná server slovenského listu Nový čas fakt, že svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka skončili až na jedenácté příčce, když díky jednomu bodu z utkání s Ruskem figurují před posledním Norskem. Ještě hůře dopadli Slováci před dvanácti lety v Salt Lake City, kde skončili třináctí.

„Pro národ, který žije hokejem, je to přímo pohroma," píše dále server v článku, v němž analyzuje příčiny porážky, které shrnul pod titulkem: „Chlapci, nebylo to vůbec dobré! Elita ve slovenské chemii nezazářila."

Slovenská média se shodují v tom, že slovenský nápor v utkání s Čechy přišel příliš pozdě a utkání svým způsobem reflektovalo celkové vystoupení Slováků na olympiádě, které bylo velmi nevyrovnané. Vůjtkův tým tentokrát doplatil na velmi vlažný výkon v úvodní třetině.

Stárnoucí generace končí

Z vyjádření osobností slovenského hokeje po zápase zaujme především komentář bývalé hvězdy federální reprezentace Jozefa Golonky, jenž velký díl viny za porážku připsal rozhodčím.

„Rozhodčí určitě nebyl ok, protože hned v prvních minutách dvakrát nepotrestal velké fauly Čechů a nás potom vylučoval za malichernosti. Následně si soupeř vytvořil náskok. Je ale třeba přehodnotit první dvě rozhodnutí sudích, to bylo velmi podivné. Nechci tím omlouvat porážku. Později jsme se vzpamatovali a hráli jsme dobře. Zápas jsme nezvládli hned z několika stránek," cituje Golonku server Sport.sk.

List SME na svých internetových stránkách uvádí jako jednu z příčin brzkého vyřazení mimo jiné zranění několika opor. Zároveň připomíná, že turnaj v Soči bude znamenat konec pro generaci stárnoucích hvězd. „Další turnaje už budou záviset na hráčích jako Tomáš Tatar, Richard Pánik, Tomáš Jurčo či Martin Marinčin."

Reklama