Hlavní obsah

Vůjtek po kolapsu Slováků lamentoval: Byli jsme odevzdaní a bez bojovnosti

ram (Soči)Sport.czPrávo

Bitva dvou českých trenérů na zimních olympijských hrách v Soči se stala kořistí šéfa české střídačky Aloise Hadamczika. Skvostný nástup jeho družiny do osmifinálové bitvy předurčil osud slovenského výběru vedeného Vladimírem Vůjtkem. „Alespoň, že jsme zápas dohráli důstojně,“ děkoval hráčům šestašedesátiletý kouč poražených, že loučení s olympijským turnajem neskončilo ostudou.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Český trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek

Článek

„Moji hráči byli bez pohybu, bez bojovnosti, odevzdaní. Nevím, co takové rozpoložení zavinilo," posteskl si Vůjtek, když rekapituloval bitvu s Českem. Jeho svěřenci nabrali čtyřbrankové manko. Následně Hossa dvěma góly a Surový vykřesali naději pro slovenský tým, jenže zvrat se nekonal. „Začali jsme hrát lépe až v průběhu druhé třetiny. Alespoň, že jsme zápas dokončili důstojně a dotáhli se na rozdíl jediné branky," byl rád Vůjtek za další průběh duelu.

Věděl, že jeho tým nenaplnil v Soči očekávání. Ambice celku vedeného kapitánem Chárou a vyšperkovaným dalšími velkými jmény z NHL sahaly rozhodně dále než do osmifinále, nemluvě o zisku jediného bodu v průběhu turnaje. „Vždy nám utekla jedna třetina. Provedli jsme analýzu už v průběhu duelu. Možná je chyba v psychologii mužstva, protože s výjimkou výborné partie proti Rusku jsme měli v dalších zápasech velké výpadky," posteskl si Vůjtek.

Hadamczik: Nejlepší třetina na turnaji

Jeho protějšek Alois Hadamczik si oddechl. Po předešlých zápasech, kdy výkonnost týmu kolísala, hráči využili skvostného začátku a vybojovali očekávané čtvrtfinále. „Nastoupili jsme velmi sebevědomě, byli jsme velmi dobře připravení a v první třetině velmi dobře bruslili, měli výborný pohyb. Šlo o naši nejlepší dvacetiminutovku na turnaji," komentoval duel český trenér.

Následný výpadek mu zabrnkal na nervy. „V průběhu druhé části jsme začali hrát špatně. Paradoxně nám uškodily přesilovky, které nás vyhodily z tempa. Najednou jsme ztráceli hodně puků. Soupeř už neměl co ztratit. Pro nás šlo o psychologicky velmi náročné utkání, ale když vidím, že Švýcarsko přes velmi dobré výsledky vypadlo v osmifinále, nesmírně si našeho postupu vážím," říkal Hadamczik. „Každopádně po prvním inkasovaném gólu jsme měli dohrát zápas ve větším klidu."

Byl rád, že jeho tým z pěti gólů vstřelil tři v početní výhodě, byť poslední trefa Plekance přišla při hře Slovenska bez brankáře. „Pondělní trénink jsme totiž zaměřili hlavně na přesilovky," líčil Hadamczik.

Reklama

Související témata: