Hlavní obsah

Hokejoví reprezentanti opustili Soči, bavit se nechtěli

škv (Soči)Sport.cz

Necelých dvanáct hodin po čtvrtfinálové prohře se Spojenými státy americkými opustila většina hráčů české hokejové reprezentace dějiště zimní olympiády v Soči. Hráči působící v zámořské NHL nasedli před olympijskou vesnicí do připraveného autobusu a zamířili na letiště do Adleru, odkud se speciálem, který zařídila hráčská asociace NHLPA, přesunuli do Severní Ameriky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dějiště olympijských her už opustil i útočník Jaromír Jágr.

Článek
Fotogalerie

Když hráči před olympijskou vesnicí procházeli kolem přítomných novinářů, na žádost o rozhovory odpovídali kroucením hlavy. "Ne. Zeptejte se, však víte koho," odpověděl mnohoznačně Patrik Eliáš. Ani největší hvězda mužstva Jaromír Jágr se, stejně jako krátce po zápase, nechtěl o porážce s Američany vybavovat. „Nezlobte se, ale nemám k tomu co říct," prohlásil dvaačtyřicetiletý útočník a nasedl do autobusu.

Jágr sice původně plánoval v Soči zůstat až do konce turnaje, měl zde dokonce nasmlouvané soukromé aktivity, vše ale nakonec přehodnotil a do zámoří odletěl už ve čtvrtek. Češi se na palubě speciálu potkali i s reprezentanty Slovenska, Ruska, Švýcarska, Rakouska a Slovinska, kteří již na olympiádě rovněž dohráli.

Dopoledne pak do České republiky odletěl i trenér národního týmu Alois Hadamczik. Čeští hráči působící v evropských soutěžích v Soči ještě zůstávají. Odlet mají naplánovaný na pondělní večer s hlavní částí olympijské výpravy. Je však velice pravděpodobné, že si individuálně zajistí letenku na dřívější termín a vydají se domů nebo do svých klubů.

Reklama

Související témata: