Hlavní obsah

Chaos? Systém jsme za Hadamczika měli, tvrdil střelec Krejčí. Ale těší ho, že je zpět v Bostonu

Praha

Zadumaně, ještě pod tíhou výpadku s Američany a snad i v důsledku překonání devíti či ještě více časových pásem se za mořem vraceli čeští hokejisté do práce. V Rusku po nezdaru v olympijském čtvrtfinále nemluvili vůbec, do velkých debat na téma Soči a působení pod již skončivším trenérem Hadamczikem se nepouštěli ani na americkém kontinentu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Útočník David Krejčí (druhý zleva) sleduje počínání spoluhráčů na ledě během utkání se Švýcarskem. Vzadu je trenér Alois Hadamczik, vpravo povzbuzuje Jaromír Jágr.

Článek

„V některých chvílích jsme nevěděli, co dělat," připustil český útočník David Krejčí pro Milforddailynews v ohlédnutí za olympiádou. „Bylo to zábavné, ale jsem rád, že jsem zpět, a že hraju za Boston," pokračoval Krejčí.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Se Slovákem Zdenem Chárou se za oceán vrátil do týmu Bostonu v první várce. Kolegové z Bruins Patrice Bergeron, Loui Eriksson, Tuukka Rask, trenér Claude Julien a generální manažer Peter Chiarelli získali medaile, a tak se v Soči zdrželi.

Autor článku rozebírá dění v českém národním týmu, připomíná coby podivnost, že v nominaci se neobjevila jména Jiří Hudler, Jan Hejda či Radim Vrbata a vypočítává hokejisty, kteří se do výběru dostali z evropských soutěží (Tomáš Kaberle, Lukáš Krajíček, Roman Červenka, Michal Barinka, Jiří Novotný a veterán Petr Nedvěd).

Pozastavuje se nad využitím hráčů z NHL, zejména pak brankáře Ondřej Pavelce, před nímž dostali na úvod přednost Jakub Kovář a pak Alexander Salák. Podotýká, že Krejčí, v kanadském bodování NHL nejúspěšnější z Čechů, byl až centrem číslo dvě.

Krejčí byl dotázán, zda panoval v týmu chaos? „Ne, opravdu ne. Systém jsme měli, trenér nám řekl pár věcí, ale na ledě to stejně musíte udělat sami. Bylo to na nás, fungovalo to, ale v posledním zápase to nevyšlo. Dostali jsme špatné góly," reagoval Krejčí.

Je připraven dál reprezentovat. „Jágr a někteří kluci už budou pomalu končit. Nikdo ale neví, jak dlouho budou hrát. Příliš dlouho asi ne. Ale máme další dobré české hráče, myslím, že do budoucnosti se dá dívat docela dobře," pravil Krejčí.

Jágr nečeká škodlivé účinky

„Byla to pro mě velká zkušenost," nechal se za mořem slyšet Ondřej Pavelec. I jeho nejisté zákroky pomohly Američanům do semifinále na úkor Čechů. „Jeden zápas nevyšel, ten poslední, bohužel," posteskl si gólman Winnipegu.

V noci na středu se to vše v NHL zase rozjede. Český problém zvaný Soči půjde stranou. Za mořem tedy určitě. „Byly to nejlepší hry, co jsem zažil," vrátil se Jágr k organizaci dění v Rusku a zopakoval, že klíčový zápas s Američany nevyšel jeho lajně, což psal již po skončení olympiády na Facebooku.

Za mořem dostal přes víkend volno. V pondělí už trénoval. Udržet hráče číslo 68 svěžího, to je priorita pro hlavního kouče Devils Petera DeBoera. Sám Jágr nečeká škodlivé účinky z olympijského účinkování a ze dvou cest delších vždy více než 5000 mil. „Myslím, že na tom budou lépe ti, co hráli, než odpočívali," přemítal Jágr o tom, jak se cítí před pokračováním NHL.

„Asi si s tím dělám větší starosti já než on," usoudil De Boer. Těšit ho může, že zcela fit je Patrik Eliáš. „Nemohl jsem dýchat, měl jsem zánět průdušek, ale už je to dobré," komentoval svůj aktuální stav útočník, který měl trable v Soči.

Ze čtvrtka na pátek středoevropského času čeká New Jersey Devils první ze zbylých 23 zápasů základní části NHL proti Columbusu. Ovšem už v noci na středu program zámořské soutěže znovu rozjíždějí Buffalo a Carolina.

Reklama

Související témata: