Hlavní obsah

Náročná slopestylová olympijská trať si vyžádala další zranění

Náročná trať, na které budou na olympijských hrách debutovat závodníci ve snowboardové disciplíně slopestyle, si vyžádala další zranění. Po pádu v tréninku dnes opustila areál v Krasné Poljaně na nosítkách Finka Merika Enneová.

Foto: Andy Wong, ČTK/AP

Snowboardisté při tréninku slopestylu v Soči.

Článek

Enneová neustála poslední skok a udeřila se do hlavy. Podle posledních informací nakonec vyvázla z nehody s krvavou ránou na noze a její start v závodě by neměl být ohrožen.

V pondělí dopadl mnohem hůře jeden ze spolufavoritů na zisk medaile Nor Torstein Horgmo, který si zlomil klíční kost po pádu na zábradlí a na olympiádě skončil. Problémy měl v pondělním tréninku i americký favorit Shaun White, na posledním skoku spadla i mistryně světa Spencer O'Brienová z Kanady.

Organizátoři trať upravili

Organizátoři se poté dostali pod palbu kritiky kvůli náročnosti trati a přes noc provedli mírné úpravy. "Ty velké skoky jsou pro ženy možná až moc velké. Když jsou dobře připravené, jako na X-Games, tak s nimi potíže nemají. Je těžké to vyvážit. Od včerejška je vidět pokrok, ale ještě to je trochu nebezpečné. Člověk by čekal, že touto dobou už to bude perfektní," cituje server Canada.com českou medailovou naději Šárku Pančochovou.

Samotný Horgmo však vlastní smolný okamžik nepřičítal obtížné trati. "To, co se stalo a jak jsem se zranil, byla jedině moje chyba. Nemůžu ze svého zranění vinit trať. Bylo to moje rozhodnutí, že vyzkouším těžký trik v těžkých podmínkách, a tohle se prostě občas přihodí. K tomuhle sportu to patří," řekl agentuře Reuters snowboardista, který musí na sport na měsíc zapomenout.

Zdravotní problémy má před vrcholem sezóny i další z favoritek na medailové umístění Norka Silje Norendalová, ve čtvrteční kvalifikaci by ale neměla chybět. Kvůli nemoci nicméně v úterý opustila olympijskou vesnici v Krasné Poljaně a odstěhovala se do hotelu v Soči. Na konci ledna si Norendalová v americkém Aspenu připsala první triumf na X-Games.

Reklama

Související témata: