Hlavní obsah

Nejlepší slalom vytáhl Strachovou do desítky. A to jsem nahoře chybovala, připomněla

Soči

Za sjezd se nepochválila, ale se slalomem mohla být Šárka Strachová naprosto spokojená. Ve své hlavní disciplíně zajela ze všech účastnic superkombinace nejrychlejší čas, a tak se v soutěži sjezdařské všestrannosti posunula na deváté místo se ztrátou 1,99 s. na vítěznou Němku Marii Höflovou-Rieschovou.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Česká lyžařka Šárka Strachová zdraví diváky při superkombinaci na olympiádě v Soči.

Článek

Prvním vítězstvím pro Strachovou bylo, že si po vážných zdravotních trablích z léta 2012 opět zazávodila na olympiádě. „To je krásné. Samozřejmě ty problémy nejsou zapomenuté, je to velká součást mé kariéry. Ale je úžasné, že tu můžu závodit a být devátá," pochvalovala si Strachová, která si oproti hrám ve Vancouveru v superkombinaci o dvě místa pohoršila a od medaile ji dělila necelá sekunda a půl.

„Ze sportovní stránky samozřejmě vždy chci bojovat o medaile. Jenže to bych ve sjezdu musela být úplně někde jinde a mít ztrátu maximálně kolem dva a půl vteřiny," zhodnotila. Po polovině závodu ztrácela na nejlepší 3,83 s. a šance na boj o stupně vítězů byla fuč.

V Soči zůstane během celé olympiády

Strachová ale potvrdila, že je špičkovou slalomářkou. O 59 setin byla nejrychlejší ze všech! „A to jsem nahoře chybovala," přiznala. „Nejlepší čas potěší, jenže musíme se dívat, kolik tady bylo slalomářek," poukázala na to, že v kombinaci se představily spíše sjezdařky. „Ale náskok třeba na Michaelu Kirchgasserovou nebyl špatný," pochvalovala si Strachová.

Povzbuzení pro slalom speciál? „Ten je za dva týdny, tohle byla kombinace. Ale samozřejmě ho pojedu s tím, že udělám všechno proto, aby to vyšlo na medaili," říká lyžařka, která v úterý oslaví 29. narozeniny.

Původně měla v plánu v úterý ze Soči odletět za tréninkem do Rakouska. Jenže plány s největší pravděpodobností změní. „Chceme tady zůstat. Tréninkové podmínky jsou tu kvalitní, naopak v Rakousku není dobrá předpověď, má sněžit," vysvětlovala. Upraví se tak i její závodní program. Původně počítala už jen se slalomem, ale když už v Soči zůstane, představí se 18. února také v obřím slalomu.

Reklama

Související témata: