Hlavní obsah

Höflové-Rieschové se po triumfu v superkombinaci ulevilo

Krasnaja Poljana

Úleva, to byl hlavní pocit, který ovládl Marii Höflovou-Rieschovou po triumfu v superkombinaci. Německá lyžařka v pondělí na olympiádě v Soči obhájila titul z Vancouveru a napodobila Chorvatku Janicu Kosteličovou, která obdobně uspěla na hrách v Salt Lake City a v Turíně.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Německá lyžařka Maria Höflová-Rieschová slaví zlatou medaili v superkombinaci na hrách v Soči.

Článek

Po sjezdu byla devětadvacetiletá Němka pátá s více než sekundovou ztrátou na vedoucí Američanku Julii Mancusovou, takže do slalomu nastoupila s jednoduchou taktikou. "Věděla jsem, že musím prostě útočit, jet na plný plyn. Právě o to jsem se pokusila," řekla Höflová-Rieschová.

Přiznala, že byla extrémně nervózní, také kvůli televizní reklamní pauze bezprostředně před startem. "Snažila jsem se všechno z hlavy vymazat a nemyslet na medaile," uvedla trojnásobná olympijská šampiónka. Jediné zlato ji dělí od vyrovnání rekordní bilance Chorvatky Kosteličové.

Úspěch v superkombinaci jí prý pomůže v dalším průběhu olympiády. "Je to pro mě perfektní start, protože ten prvotní velký tlak je pryč. Bylo by to mnohem těžší, kdyby mi to nevyšlo," vysvětlila vedoucí žena Světového poháru. Doufá, že uvolněnost prodá ve středečním sjezdu. Dnes na trati podle ní byly oblouky, které neprojela úplně dokonale.

Reklama

Související témata: