Hlavní obsah

Nejdražší hry v historii a délka tratě ani trochu neodpovídá, kroutí hlavou Bauer

Soči

Když si Lukáš Bauer objel úsek v areálu Laura označený jako patnáctikilometrový, nestačil se divit. Místo patnácti kilometrů mu totiž zařízení měřící vzdálenost ukázalo jen 13,8 km. „Na nejdražších hrách v dějinách nezbylo na to, aby patnáctka měřila aspoň 14,6 nebo 14,8 kilometru, což jsou normální tolerance,“ podivoval se nejlepší český běžec na lyžích.

Foto: Tibor Alföldi, ČTK

Běžec na lyžích Lukáš Bauer na olympiádě v Soči.

Článek

„Nejel jsem tady jednu smyčku, tak jsem k tomu připočetl asi 400 metrů, nebo kolik to může být, ale třeba mi řeknou, že jsem neabsolvoval nějaké kolo, o kterém nevím," vyprávěl šestatřicetiletý Bauer, jenž do olympijských závodů vstoupí v pátek startem právě na distanci patnáct kilometrů klasicky.

O tom, jestli nezvykle kratší okruh může být jeho výhodou či spíše nevýhodou, nechtěl spekulovat. „Když to řeknu úplně na rovinu, myslím, že v posledním kopci budu strašně rád, že už jsem těsně před cílem," přiznával s úsměvem.

„Ale v Kuusamu se na začátku sezóny jela desítka a tu jsem vyhrál, zatímco v Lillehmammeru jsem dojel na patnáctce devatenáctý. Z toho pohledu bych možná mohl být radši, že to je kratší," připustil Bauer.

„Spíš jde ale o to, že tady máte olympiádu a patnáct kilometrů by mělo být kolem patnácti. Protože když jsem si to spočítal, na padesátce to bude někam k 44 kilometrům, což už mi přijde jako docela velký rozdíl," vyprávěl majitel dvou olympijských bronzů a jednoho stříbra, které by se ale v případě potvrzení pozitivního testu Estonce Veerpala v Turíně 2006 mohlo proměnit ve zlato.

Reklama

Související témata: