Hlavní obsah

Sdruženáři se na skokanském tréninku v Soči cítili jak v neoprénu

Neobvykle upocení byli po tréninku na velkém skokanském můstku sdruženáři, kteří se na olympijských hrách v Soči chystají na úterní závod. Sportovci, kteří jsou zvyklí prát se spíš s nevlídnými mrazivými podmínkami, se nyní musejí vyrovnávat s jarním počasím. Teplota ve skokanském areálu v Roza Chutor totiž v sobotu dosáhla až 18 stupňů Celsia.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Americký sdruženář Bill Demong na můstku v Soči.

Článek

Podle obhájce zlata z Vancouveru Billa Demonga sdruženáři a skokané na lyžích ve skokanských kombinézách trpí, protože ty byly navrženy na mnohem nižší teploty. "Počasí na pláži si tu užíváme víc než to, že jsou naše kombinézy dost horké," prohlásil Američan s tím, že si připadá, jako by nosil potápěčský neoprén. "Takže to dole sundáváme, jak nejrychleji to jde," dodal.

Teplé počasí podle Demonga ovlivní i kvalitu sněhu na běžecké trati, očekává proto, že pořadatelé povrch hodně prosolí. To bude pro servismany představovat velkou výzvu při mazání.

"Je tu takové vedro, že mám pocit, jako by to byla letní olympiáda," konstatoval stříbrný medailista z úvodního závodu Akito Watabe. Zaskočený teplem byl i dvojnásobný medailista z olympiády v Turíně Magnus Moan. "Tohle je lepší počasí, než jaké máme u nás doma v létě," podivoval se Nor, jenž žije v Trondheimu.

Někteří sdruženáři ovšem k počasí přistupují s nadhledem. "Teď už potřebuju jen nějaké palmy a margaritu," prohlásil Tod Lodwick, jenž startuje na šestých olympijských hrách. Stejně jako ostatní si po skoku okamžitě stáhl kombinézu až do pasu. V běhu žádné větší problémy nečeká. "Stejně toho nikdy na sobě moc nemáme, bez ohledu na počasí," dodal.

Reklama

Související témata: