Hlavní obsah

Obří slalom vede po 1. kole Mazeová, české lyžařky vypadly

Krasnaja Poljana

Slovinka Tina Mazeová útočí v Soči v obřím slalomu na druhé olympijské zlato. Vítězka sjezdu využila v deštivých podmínkách výhodné startovní číslo jedna a zajela v úvodním kole nejrychlejší čas. Všechny tři české závodnice na startu Kateřina Pauláthová, Šárka Strachová a Martina Dubovská první jízdu nedokončily.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Slovina Tina Mazeová během obřího slalomu.

Článek

Mazeová projela trať v čase 1:18,88 minuty a před Švédkou Jessicou Lindellovou-Vikarbyovou má náskok 52 setin. Třetí je Italka Nadia Fanchiniová a šanci atakovat stupně vítězů mají Rakušanka Anna Fenningerová či Mikaela Shiffrinová z USA. Vítězka obřího slalomu z Vancouveru Němka Viktoria Rebensburgová je šestá.

Na start se nepostavila jiná Němka Maria Höflová-Rieschová. Vítězka superkombinace a stříbrná medailistka v super-G v Soči má zánět horních cest dýchacích a šetří síly na slalom.

České lyžařky se do cíle 1. kola nedostaly. Pauláthová podjela branku, Strachová se do jedné z branek nevešla a projela skrz tyče. Dubovská při pádu ztratila na trati lyži.

"Je škoda, že vyšlo takové špatné počasí. Od rána leje a trať je, jako kdybychom závodili na konci dubna," uvedla Strachová, která bude v Soči obhajovat v pátečním slalomu bronz z Vancouveru. "Zkusila jsem to, ale vypadla jsem hned nahoře, takže ani nevím, jak to bylo, nebo nebylo rychlé. Zklamání trošku jo, ale výpadky patří k našemu sportu," řekla.

Druhé kolo by mělo odstartovat v 10:00 SEČ.

Sjezdové lyžování:
Ženy - obří slalom po 1. kole:
1. Mazeová (Slovin.) 1:17,88
2. Lindellová-Vikarbyová (Švéd.) -0,52
3. N. Fanchiniová (It.) -0,65
...Pauláthová, Strachová, Dubovská (všechny ČR) nedokončily.

Reklama