Hlavní obsah

Zase ten Flišar. Slovinec opět pomohl skikrosaři Krausovi k zemi

Soči

Když se Tomáše Krause zeptáte na nejméně oblíbeného soupeře se světové špičky, zřejmě zazní jméno Filip Flišar. Podruhé za sebou na velké akci kníratý Slovinec vydatně „pomohl“ české skikrosové legendě k pádu.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Český skikrosař Tomáš Kraus v osmifinálové jízdě na olympiádě v Soči. Vlevo Němec Florian Eigler, vpravo Slovinec Filip Flišar.

Článek
Fotogalerie

Na loňském mistrovství světa v norském Vossu odnesl Kraus pád prasklinami na pánvi, při olympijském osmifinále bylo důsledkem naštěstí jen rozladění z brzkého konce dobře rozjetého závodu. Dvojnásobný mistr světa skončil osmnáctý, stupně vítězů si podmanili Francouzi v čele s Jeanem Federicem Chapuisem.

V kvalifikaci byl Kraus desátý a spřádal plány, jak ve vyřazovacích jízdách ještě zrychlit. To se mu podařilo, v osmifinále vedl, jenže před skokem se před něj začal tlačit Flišar. „Na odrazu do mě trochu šťouchl, já se pak špatně odrazil na boulích a dopadl až za ně. Napůl jsem to měl udržet, napůl mu nepoděkuju," hodnotil Kraus.

Kraus: Takové věci se neomlouvají

Flišara přímo nevinil, ale bylo znát, že styl Slovincovy jízdy se mu úplně nezamlouval. „Trochu se mi za cílem omlouval, ale to už je jedno, Takové věci se neomlouvají," vyprávěl Kraus. Vloni ve Vossu se na něj Flišar zase příliš natlačil. „Já si to zpětně moc nepouštěl, protože to vám v dalších jízdách nepomůže. Ale jeli jsme spolu, on z vnitřku a vytlačil mě do míst, kde se už nedalo zatáčet," připomněl loňský tvrdý pád.

I tentokrát byl po karambolu mírně rozbolavělý. „Od zadku až nahoru ke krku mám nabitý všechno. Ale větší šrámy jsou na duši, protože jsem to měl dobře rozjeté, kvalifikace i start do závodu byly povedené," mrzelo devětatřicetiletého nestora skikrosových závodů. Vždyť druhému nejstaršímu účastníkovi olympijského závodu bylo o osm let míň.

O dalším pokračování kariéry se čtyřnásobný vítěz Světového poháru bude teprve rozhodovat. „Neříkám, že jsem o tom nepřemýšlel už dřív," přiznává. „Ale teď si potřebuju dát opravdu klid. V tuhle chvíli je všechno rozjitřené, opravdu si potřebuju sednout a pořádně promyslet, co bude dál," dodává Kraus.

Reklama

Související témata: