Hlavní obsah

FIS chce na příští olympiádu prosadit soutěž slalomářských týmů

Soči

Mezinárodní lyžařská federace FIS chce na příští zimní olympijské hry v roce 2018 v Pchjongčchangu prosadit soutěž slalomářských družstev. Generální sekretářka FIS Sarah Lewisová věří v úspěch, neboť zařazení nové disciplíny podle ní podporují vysílací společnosti a navíc si nevyžádá zvýšení počtu sportovců. Nakloněn této myšlence je údajně i MOV.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Český lyžař Ondřej Bank na trati obřího slalomu na OH v Soči.

Článek

Soutěž družstev patří od roku 2005 do programu mistrovství světa. V paralelním slalomu nebo obřím slalomu spolu vyřazovacím způsobem bojují čtyřčlenné týmy, složené ze dvou mužů a dvou žen. "Mnozí právě tuto disciplínu považují za vrchol světových šampionátů, proto podle našeho názoru přišel čas zařadit ji i do programu olympijských her," citovala Lewisovou agentura Reuters.

Ve sjezdovém lyžování se na olympijských hrách bojuje o deset sad medailí. Jako poslední do olympijského programu přibyly v roce 1988 superobří slalomy. Podle Lewisové nepřipadá v úvahu, že by některá stávající disciplína vypadla, i když se v Soči ozývala kritika na adresu kombinačních závodů.

Na hrách v Soči přibylo do olympijského programu celkem 12 nových disciplín. Premiéru letos měly například ženské skoky na lyžích, snowboardingový i lyžařský slopestyle nebo soutěž krasobruslařských družstev.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články