Hlavní obsah

Po triumfu chvátala na twitter. Je úžasné vyhrát olympiádu, rozplývala se Shiffrinová

Soči

Čtrnáct let dělí dvě lyžařky, které se v pátek zapsaly do dějin zimních olympijských her. Američanka Shiffrinová je v osmnácti letech a 345 dnech nejmladší vítězkou slalomu v historii, Rakušanka Schildová je zase ve dvaatřiceti nejstarší medailistkou v disciplíně v bitvách pod pěti kruhy.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Zlatá medailistka ze slalomu Mikaela Shiffrinová.

Článek

„Už jsem se stačila podívat na twitter, přiblížit své nadšení a přečíst první ohlasy. A jsem skutečně nadšená, kolika lidem jsem udělala radost.," přiznávala Američanka, že ještě před květinovým ceremoniálem si našla čas na brouzdání sociální sítí.

Pro svoji vlast vybojovala ve slalomu zlato po dlouhých 42 letech. Tehdy vyhrála v Sapporu 1972 Barbara Cochranová. „Je úžasné pocit vyhrát olympiádu, protože jsem bojovala nejen za sebe, tým nebo rodinu, ale za celou zemi. Chtěla bych jezdit s americkou vlajkou na zádech každý závod světového poháru," rozplývala se Shiffrinová.

„Současně patří moje vítězství i všem těm, kteří mi házeli klacky pod nohy. I oni mě dotlačili ke zlatu a jim dlužím poděkování stejně jako nejbližším," prohlásila mnohoznačně s uličnickým úsměvem a kulichem naraženým hluboko do čela.

Marlies Schildova je rekordmankou v počtu výher ve slalomu světového poháru, brala olympijskou medaili už v Turíně a následně i ve Vancouveru, jenže byla jen bronzová, respektive stříbrná jako nyní v Soči.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články