Hlavní obsah

Ještě jedna olympiáda? Bauer to nevylučuje

Soči

Měl za sebou zničující padesátikilometrový maratón, který zakončil lyžařský program olympijských her v Soči. Ale uzavřela se tím i kariéra Lukáše Bauera po pěti kruhy? Trojnásobný medailista z her nevylučuje, že se představí i za čtyři roky v jihokorejském Pchjongčchangu. Bude mu čtyřicet let.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Bauer na trati běhu na 50 km na OH v Soči.

Článek

Bauer dojel do cíle padesátky jedenatřicátý, horší výsledky si připsal naposledy při své olympijské premiéře v Naganu. „Po dvou startech tady asi nemůžu říct, že nebylo kde brát, spíš se potvrdilo, že v bruslení se poslední dvě sezóny trošku hledám," přiznával Bauer, jenž byl v závodě druhý nejlepší z Čechů za devětadvacátým Petrem Novákem. „Byl to velký boj, minimálně poslední dvě kola jsem jel na morál," uznal.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Letos jsem vsadil na jednu kartu, abych se připravil co nejlépe na klasiku s ohledem na patnáctku a pokusil se nominovat do týmového sprintu. Tím bych se padesátce vyhnul," říkal Bauer. Jenže trenér Miroslav Petrásek dal přednost dvojici Martin Jakš, Aleš Razým, která dojela devátá. „Mrzelo mě, že jsem se tam nedostal, ale rozhodnutí jsem akceptoval, nic jiného mi nezbývalo," přiznával.

„A vzhledem k tomu, že do týmového sprintu jsem nešel, tak jsem se s nadsázkou řečeno snažil za týden naučit bruslit, abych padesátku objel," popisoval Bauer svůj už osmnáctý olympijský start.

Chce dál lyžovat

Byl poslední? „To nevím," pousmál se další z řady otázek na svoji budoucnost. „Nikomu nebudu slibovat, že v Koreji budu, ani nechci říkat, že končím, abych se pak náhodou nevracel. Sám se nechám překvapit," nechává si otevřené všechny varianty.

Z jeho slov je ale patrné, že minimálně s příští sezónou ještě počítá. „Určitě bych chtěl lyžovat, ale musíme vzít v potaz věk, rodinu, jak se k tomu postaví svaz i sponzoři, jestli se to všechno dá do kupy, abych mohl předvést dobré výkony i v dalších sezónách. A pokud ne, tak můžu se vztyčenou hlavou odejít," smířeně říká Bauer, jenž by se měl v nejbližších dnech dozvědět, zda se posune na olympijských hrách v Turíně na první místo po pozitivním testu vítězného Estonce Andruse Veerpala.

Reklama

Související témata: