Hlavní obsah

Sranda půjde stranou. Český sáňkařský tým sní před Soči o první šestce

Povzbudivý výsledek si tři týdny před startem olympijských her připsali čeští sáňkaři. V neděli v Altenbergu na německé straně Krušných hor podruhé v sezóně dosáhli ve štafetě závodu SP na sedmé místo. Při bojích v Soči touží pozici o stupeň vylepšit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sáňkaři Lukáš a Antonín Brožovi během Světového poháru v německém Altenbergu.

Článek
Fotogalerie

„Je to nevyzpytatelné. Člověk musí jet rychle, ale nejdůležitější je sjet dráhu celou. Někteří nedojedou, jiní netrefí terčík v cíli," říká dvacetiletá česká reprezentantka Vendula Kotenová.

Ve štafetě jede první. Když v cíli udeří do terčíku visícího nad středem dráhy, na startu se otevře branka a následuje ji Ondřej Hyman. Po stejném procesu na trať vyrazí duo Lukáš Brož–Antonín Brož. „Minulý rok jsme neměli do týmu holku, ale letos jsme jeli celý seriál," připomíná Lukáš Brož. České štafetě patří ve SP deváté místo. „Chceme na šesté," tvrdí Lukáš Brož.

„Při individuálních závodech jsou všichni napnutí, ale štafetu provází pohoda. Na startu jsme si užili kopec srandy. Ale v Soči to půjde stranou," tuší Lukáš Brož, že vidina olympijské medaile atmosféru mění. Právě štafeta, nová sáňkařská disciplína na hrách, dává zástupcům českých barev naději na nejlepší výsledek. „Cítíme šanci, ale to i ostatní," ví Lukáš Brož.

Reklama

Související témata: