Hlavní obsah

Jamajský bob je opět na olympiádě, ale nemůže trénovat

Krasnaja Poljana

Populární jamajský bob se po dvanácti letech opět objeví na olympijských hrách a už dorazil do Soči, ale první trénink nestihl. Pilot Winston Watts, brzdař Marvin Dixon a náhradník Wayne Blackwood totiž marně čekali na oblečení i výzbroj, která se na cestě z Ameriky zdržela.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Jamajský bobista Winston Watts telefonuje v dějišti olympiády v Soči.

Článek

"Tak jsme zase tady, je to úžasné. Atmosféra, fanoušci, kamarádi, užíváme si to," řekl Watts novinářům v Krasné Poljaně.

Dlouho přitom nebylo jasné, zda se jamajští bobisté na olympiádě skutečně objeví, protože neměli peníze. K cestě do Ruska potřebovali 80.000 dolarů. Během dvou dnů však dorazila z celého světa finanční pomoc a Jamajčané záhy měli 120 tisíc dolarů.

Na důležité propriety však před středečním úvodním tréninkem v olympijském korytu čekali marně. "Bob je tady. Ale nože, do nichž jsme vložili celé své srdce, oblečení, kombinézy i boty jsou bůhvíkde. Možná to zůstalo v New Yorku," uvažoval jamajský pilot.

Pokud jejich výbava do čtvrtka nedorazí, mají záložní plán. "Půjčíme si od ostatních, jsou to kámoši, chtějí nám pomoct. Uvidíme, jak to dopadne. Hlavně vždy s úsměvem, to je naše motto," dodal Watts, kterého čeká po Lillehammeru 1994, Naganu 1998 a Salt Lake City 2002 čtvrtá olympiáda. Než mu do Soči dorazí zpožděná zavazadla, musí si vystačit pouze s teplákovkou a žlutou kšiltovkou.

Reklama

Související témata: