Hlavní obsah

Krasobruslař Březina se pral s posunem a po dni se stěhoval

Soči

Drsný časový posun musel zvládnout po přeletu do Soči český krasobruslař Michal Březina. Však se také při prvním tréninku po přeletu z USA do Ruska se zastávkou v Česku jen rozkoukával v hlavní hale krasobruslařské Iceberg arény určené pro olympijské boje.

Foto: Radek Malina, Právo

Krasobruslař Michal Březina.

Článek

Březina byl při lednovém mistrovství Evropy v Budapešti smolně čtvrtý. Pak se přesunul do amerického New Jersey, kde standardně trénuje. „Čtrnáct dnů jsem se připravoval. Měli jsme normální trénink jako před kontinentálním šampionátem," popisoval třiadvacetiletý rodák z Brna po čtvrtečním tréninku.

V jeho průběhu absolvoval celou volnou jízdu. „Už jsme najeli na normální tréninkový program, ještě mi zbývá deset dnů do závodu. Ale ve středu šlo na ledě o čisté probouzení. Absolvoval jsem vlastně jen rozbruslení," líčil dobře naložený Březina a popisoval cestování anabázi do dějiště her.

„Nejprve jsem letěl z New Jersey do Prahy, kde jsem prožil pondělní den a noc na úterý, kdy jsme se přesouvali do Soči. Nejprve jsem překonal šestihodinový posun mezi Amerikou a Českem, pak tříhodinový při přesunu do Ruska. Ve středu jsem se probudil ve čtyři a cítil se, jako když je poledne," smál se Březina. „Většinou mám po cestě z Ameriky nejtěžší třetí den, což vyšlo na středu. Hodně mi pomohl den v Praze," vypravoval.

Celý proces aklimatizace mu zkrátil čas prvního tréninku, který absolvoval Březina ve středu už v 7:30 ruského času. „Lahůdková byla už cesta do arény. Šli jsme z apartmánu v šest ráno. Kousek jsme museli na stanici autobusu, který sice má první zastávku přímo u naší haly, jenže řidič jel maximálně deset kilometrů v hodině, tudíž se cesta strašně vlekla. V hale jsme byli za tři čtvrtě hodiny," kroutil hlavou Březina.

Během krátkého pobytu v olympijské vesnici už absolvoval i stěhování. „Mám apartmán dohromady s Tomášem Vernerem, který dorazí až v pondělí," připomínal, že ještě čeká na druhého českého krasobruslaře. „Po příletu jsem zabral jeden pokoj, ale nějak jsem došel k závěru, že se přesunu do druhého. Ale uklízečka povlečení vyměnila, a tak Tomáš přijede do čistého," smál se Březina. „My jsme spolu bydleli už ve Vancouveru, neměli jsme spolu problém. Jsme kamarádi. Navíc pokoje jsou v Soči dvakrát větší než v Kanadě."

Reklama

Související témata: