Hlavní obsah

Hry v Soči už nejsou čisté. V dopingové pasti uvízla Sachenbacherová-Stehleová, německá soupeřka Soukalové a spol.

Michal Osoba (Soči)ČTKSport.cz
Aktualizováno

První dopingový případ na hrách v Soči obstarala německá biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová. Třiatřicetiletá bývalá běžkyně na lyžích měla podle agentury DPA při testech abnormální hodnoty zatím nespecifikované látky a do páteční štafety už nenastoupila, což na svém Facebooku zdůvodňovala tím, že se nevešla do nominace.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Německá biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová na trati závodu s hromadným startem.

Článek

Pokud se pozitivní test potvrdí, budou její výsledky anulované. „Jestli je to pravda, tak je to od ní obrovská hloupost," řekl deníku Bild její bývalý trenér Wolfgang Pichler, jenž nyní působí v Rusku. Nejlepším individuálním počinem Sachenbacherová-Stehleové v Soči bylo čtvrté místo v závodě s hromadným startem, stejnou příčku obsadila i s německou smíšenou štafetou.

Z diskvalifikace Němky by těžila i Veronika Vítková, která by se v závodě s hromadným startem posunula z deváté na osmou příčku.

Sachenbacherová-Stehleová přešla k biatlonu od běhu na lyžích, v němž získala pět olympijských medailí, z toho dvě zlaté. Už v Turíně 2006 dostala pětidenní provizorní zákaz činnosti za zvýšenou hladinu hemoglobinu.

Reklama

Související témata: