Hlavní obsah

Cechlovou přeložení finále disku rozhodilo

Pořádně tlustou čáru přes rozpočet udělala větrná bouře s deštěm na MS v atletice české medailové naději Věře Cechlové-Pospíšilové. V úterním finále hodu diskem měla bojovat o cenný kov, ale nečas přinutil pořadatele přeložit soutěž až na čtvrtek. A tak nejlepší diskařce tohoto roku přibyly starosti, jak naladit formu na jiný termín, ale i s přeobjednáním letenky.

Článek

"Je to pěkně chaotická situace," nechala se slyšet vedoucí žena letošních světových tabulek, která okamžitě po předčasném ukončení soutěže odcestovala do atletické vesnice a jala se řešit problémy s letenkou, protože ve středu měla z Helsinek odjet.

"Musím to celé změnit, není to vůbec jednoduché," líčila a zjevně z celé situace nebyla nadšená. Diskařka totiž slíbila svému manželovi Jakubovi, který ve čtvrtek odlétá na světovou univerziádu do Turecka, že jej odveze na letiště. "Původně jsem tam s ním chtěla dokonce letět," uvedla v telefonickém rozhovoru s českými novináři Cechlová.

Byla připravená na minutu

Jinak čeští funkcionáři ve výpravě diskařku, jež opustila stadión v doprovodu trenéra Josefa Šilhavého, před novináři chránili. "Nechce s nikým mluvit," znělo z týmu. "Věra byla připravená na minutu na tenhle závod. Dost jí to zkosilo," řekl vedoucí české výpravy František Fojt.

"Dnešní den se bohužel nevydařil. Mám z doslechu, že jí bylo do pláče," řekl Fojt. "Byla připravená na ten okamžik, ale myslím, že se z toho během dvou dnů dostane a bude to dobré. Házet v optimálních podmínkách pro ni bude lepší," byl přesvědčen funkcionář.

V diskařském kruhu ještě za mírného deště před bouří stihly pokusy absolvovat čtyři diskařky. Cechlová poslala náčiní do vzdálenosti 60,92 metru a průběžně vedla. Soutěž ale už před jejím přerušením provázely zmatky s měřením délky pokusů. Chvíli po začátku větrně smrště se ještě diskařky schovávaly po střechou, ale asi po půl hodině boj s počasím vzdaly.

Reklama