Hlavní obsah

Dlouhý, Vízner na premiérový grandslamový titul nedosáhli

PAŘÍŽ

Český deblový pár Lukáš Dlouhý, Pavel Vízner se při své premiérové společné účasti ve finále grandslamového turnaje titulu nedočkal. Daviscupoví reprezentanti v sobotu podlehli na Roland Garros v Paříži bahamsko-kanadské dvojici Mark Knowles, Daniel Nestor po setech 6:2, 3:6 a 4:6.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Dlouhý spolu se svým o dvanáct let starším kolegou a zároveň osobním trenérem Víznerem tak nevyužili šanci stát se prvním českým párem v historii, který získá titul v mužské čtyřhře na jednom z turnajů "velké čtyřky". Zkušenější Vízner se v Paříži představil ve finále podruhé, před šesti lety nestačil společně s Petrem Pálou na hvězdné Indy Leandra Paese s Mahéšem Bhúpathím.

Český debl, jenž byl nasazený jako číslo devět, šokoval Roland Garros čtvrtfinálovým triumfem nad favorizovanými dvojčaty Bryanovými z USA a i dnešní duel začal lépe. Na vítězství 6:2 v první sadě však dokázal šestý nasazený pár Knowles, Nestor zareagovat v poměru 6:3 a šlo se do rozhodujícího setu.

V něm se podařilo Čechům vyklouznout ze svízelné situace, kdy Dlouhý prohrál za stavu 2:2 svůj servis, a brejk následně získali zpět. Písecký rodák Dlouhý nicméně neudržel ani své další podání za stavu 4:4 a tuto nabídku už soupeři využili.

Knowles s Nestorem, kteří spolu hrají od roku 1994, vyhráli v Paříži poprvé v kariéře. Ve sbírce již mají tituly z Australian Open 2002 a Wimbledonu 2004.

Muži:
Čtyřhra - finále:
Knowles, Nestor (6-Bah./Kan.) - Dlouhý, Vízner (9-ČR) 2:6, 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: