Hlavní obsah

Kubánský režim se mstí rodinám boxerů

Minulý týden opustili kubánskou výpravu na Panamerických hrách v brazilském Rio de Janeiru, teď musí jejich rodiny snášet odvetu Castrova režimu. Někteří příbuzní boxerů Rigondeauxe, Lary i jejich „předchůdců“ Bartelemího, Gamboy a Solíse jsou podle zpráv, které přicházejí z Kuby vězněni, úřady konfiskují domy a auta, která sportovci dostali jako odměnu za vítězství na OH či MS.

Článek

Boxerští emigranti, kteří mají smlouvy s hamburskou profesionální stájí Arena, jsou podle jejího šéfa Ahmeta Önera šokováni, ale situaci nechtějí komentovat, aby svým rodinám nepřitížili. „Z Kuby přišly informace, že Solís, Gamboa a Bartelemí pomáhali svým krajanům k útěku, ale to je lež. Rigondeaux a Lara se nás sami snažili kontaktovat,“ tvrdil podle serveru EastsideBoxing Öner.

„Nechápu, proč jsou perzekvovány rodiny boxerů naší stáje. Ti kluci jen chtějí dělat, co umějí nejlíp: boxovat a vydělat peníze. My jim tu šanci dali a to má být zločin? Nikdo by neměl být terorizován za to, že chce žít ve svobodě. Lidská práva mají být respektována po celém světě včetně Kuby,“ rozohnil se šéf Areny.

Reklama

Související témata: