Hlavní obsah

Bikeři už trénují v dějišti MS, v úterý jde do boje štafeta

Jan KrůtaPrávo

Všichni čeští reprezentanti už trénují na tratích v areálu Nevis Range u skotského města Fort William, kde se od úterý do neděle koná mistrovství světa horských kol. Právě dnes začaly boje o první sadu medailí ve štafetách. Trenér Jiří Lutovský nominoval kvarteto Kulhavý, Nashová, Adel, Spěšný.

Foto: mtbs.cz/Jan Němec

Terezu Huříkovou čeká závod kategorie žen do 23 let ve středu.

Článek

Všichni nominovaní trénují na trati. „Je zčásti nová než ta, na které se v minulých letech jezdily Světové poháry,“ přiblížil Lutovský. „Hlavně kilometr a půl dlouhý sjezd s klopenými zatáčkami, překážkami a umělými skoky. Holkám v těchto pasážích radil fourcrossař Tatarkovič. Chvilku jim to trvalo, ale už to zvládají a doslova tam létají,“ dodal trenér.

Největšími adepty na medaili jsou Tereza Huříková, která jede cross country žen do 23 let a Jaroslav Kulhavý ve stejné kategorii mezi muži. Oba dva získali medaile na nedávném mistrovství Evropy v Turecku. Mezi ženami má velké šance na umístění v popředí zkušená Kateřina Hanušová-Nashová. Ve fourcrossu obhajuje titul Michal Prokop a na cenný kov si brousí zuby i Jana Horáková.

Program MS
Úterý, 14.30: štafety (Kulhavý, Nashová, Adel, Spěšný), středa, 11.30: cross country juniorek (Škarnitzlová), 14.00: cross country žen do 23 let (Huříková), čtvrtek, 10.30: cross country juniorů (Adel, Bierski), pátek, 14.30: cross country mužů do 23 let (Škarnitzl, Kulhavý, Friedl), 21.00: fourcross (Prokop, Slavík, Hnidák, Tatarkovič, Horáková), sobota, 11.00: cross country žen (Hanušová-Nashová), 15.00: cross country mužů (Spěšný, Eberl), neděle, 11.30: sjezd juniorů (Šavr), 14.30: sjezd mužů (Tatarkovič, Vágner, Charvát).

Reklama